Πέμπτη 29.02.2024
More

  Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του εγκεφάλου

  Μία πρώτη εισαγωγή στον κόσμο του εγκεφάλου και στην πολυπλοκότητά του αποτέλεσε για τους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της περιοχής, η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, η Ακαδημία Νευροεπιστημών, σε συνεργασία με το φορητό ψηφιακό πλανητάριο.

  Ένας ολόκληρος κόσμος, αυτός του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσα από τις επιστημονικές και ιατρικές ανακαλύψεις, παρουσιάστηκε στους μαθητές από νευρολόγους, που με ομοιώματα στα χέρια τους, αλλά και με τη βοήθεια μικροσκοπίων, βιντεοσκοπημένου υλικού και διαφανειών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου.

  Στα αξιοσημείωτα και η δημιουργία ενός ενημερωτικού ντοκιμαντέρ που έγινε σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή επιστημόνων από τα Γιάννενα, που προβλήθηκε στις αίθουσες του κινηματογράφου, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από όσους το παρακολούθησαν.

  Ο Κωνσταντίνος Τσάμης, Νευρολόγος από την Ακαδημία Νευροεπιστημών έκανε λόγο για ένα αντικείμενο που προσεγγίζεται δύσκολα από τους μαθητές σε αυτές τις ηλικίες και γι’ αυτό έχει επιλεγεί μία μέθοδος που σε πρώτη φάση θα τους εντυπωσιάσει.

  «Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες εντυπωσιακές εικόνες παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ και μετά στα εργαστήρια έχουν την δυνατότητα να λύσουν τις απορίες τους», τόνισε αρχικά για να προσθέσει πως οι δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης στην αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου έχουν κάνει τεράστια άλματα, ωστόσο επιβεβαιώνεται συνεχώς ότι αυτά που μένουν αναπάντητα και ανεξερεύνητα είναι πολλά περισσότερα.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ