Παρασκευή 04.12.2020
More

  Ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ για κρούσμα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακό

  Ανακοίνωση, με την οποία απαντά σε καταγγελία σχετικά με κρούσμα κορωνοϊού στις δομές του, εξέδωσε ο ΟΚΠΑΠΑ

  Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Η συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στον έναν χρόνο λειτουργίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. υπήρξε άψογη, τόσο με συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., όσο και με την παρουσία τους σε συμβούλια, όταν έκριναν ότι έπρεπε να παραστούν. Δεν είναι στην πρόθεσή μας η δημόσια αντιπαράθεση. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι μετά την χτεσινή καταγγελία τους και την συνέντευξη τύπου, όπου ανάμεσα σε άλλα θέματα αναφέρθηκαν στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και σε περιστατικό που αναφέρεται σε γονέα βρέφους του 5ου Βρεφονηπιακού σταθμού μας να απαντήσουμε για να υπάρξει ενημέρωση ως προς τα καταγγελλόμενα.

  1ον Δεν υπάρχει κρούσμα στο 5ο Βρεφονηπιακό σταθμό του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Την Δευτέρα το μεσημέρι 28/9/2020 ενημερωθήκαμε ότι η μητέρα βρέφους βρέθηκε θετική. Άμεσα η Δ/ντρια Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής και ο Πρόεδρος επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και την 1η ΤΟΜΥ, όπως οφείλαμε θεσμικά να κάνουμε και ακολουθήθηκαν οι οδηγίες τους. Ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι το τεστ που έγινε και στο βρέφος βγήκε αρνητικό.

  2ον Το ενδιαφέρον μας και η εκτίμηση προς όλους τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι δεδομένο και έχει πολλές φορές αναφερθεί, τόσο σε γραπτές όσο και σε προφορικές δηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μας δεν καλούνται «να δουλέψουν μέσα στην ανασφάλεια και στην αγωνία» αλλά σε συνθήκες σύμφωνες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις σχετικές εγκυκλίους.

  3ον  Ο έλεγχος για COVID19  έχει αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και γίνεται σταδιακά από τα νοσοκομεία μας με την καθοδήγηση της 1ης ΤΟΜΥ τους οποίους και ευχαριστούμε. Ο έλεγχος αυτός δεν ήταν υποχρεωτικός από τις εγκύκλιους αλλά ζητήθηκε από εμάς ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ωφελούμενους. Εκτός από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, αφορά και τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ μεΑ , στο Υπνωτήριο Αστέγων και στον Ξενώνα Γυναικών θυμάτων βίας.

  4ον Τα μέσα ατομικής προστασίας τηρούνται απόλυτα (μάσκες προστασίας, γάντια , αντισηπτικά) και οι οδηγίες λειτουργίας των σταθμών (είσοδος των νηπίων –βρεφών, σίτησή τους,  έξοδος στην αυλή κ.α).

  Επιπλέον των υποχρεωτικών μέσων προστασίας, έχουμε παραγγείλει ψηφιακά θερμόμετρα για θερμομέτρηση και ειδικά σαμπω για τους εργαζομένους, ώστε να μην εισέρχονται με τα παπούτσια τους στο εσωτερικό των σταθμών.

  5ον  Ως προς τις προσλήψεις σε προσωπικό δεν είναι αλήθεια ότι δεν προκηρύσσουμε τη διαδικασία για 11μηνες συμβάσεις , ούτε έχουμε δηλώσει  ότι το προσωπικό  είναι αρκετό. Στον πρόσφατο απολογισμό για την 1η χρονιά μας ως Διοικητικό Συμβούλιο, γράφεται ξεκάθαρα η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όπως επίσης και η απόφαση μας για πρόσληψη εργαζομένων 11μηνων συμβάσεων ισχύει κανονικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον ΑΣΕΠ για έγκριση μετά την ψήφισή της τόσο από το Δ.Σ.  του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. όσο και από  το Δημοτικό Συμβούλιο.

  6ον Η Διοίκηση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. έχει επισκεφτεί στον πρώτο χρόνο όλες τις δομές  της, συνοδευόμενη από τους αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες και προσπαθεί να επιλύσει μικρότερα ή μεγαλύτερα  χρονίζοντα προβλήματα. Κάτι που έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό, όπως φαίνεται και από τον απολογισμό που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Μόλις πριν μία εβδομάδα επισκεφθήκαμε τον 3ο Παιδικό Σταθμό και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στον 10ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Περάματος, όπου θα εγκαινιάσουμε το 2ο βρεφικό τμήμα.

  7ον Τέλος θέλουμε να  ενημερώσουμε  τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και  ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.