Σάββατο 18.09.2021
More

    Αναμένουν λύσεις για ελληνοποιήσεις και ζωοτροφές

    Τηλεδιάσκεψη κτηνοτρόφων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, είχε διευρυμένη σύσκεψη με την ένωση κτηνοτρόφων με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα του κλάδου.

    Τα θέματα στα οποία κυρίως επικεντρώθηκε η συζήτηση αφορούσαν:

    -Την πάταξη των ελληνοποιήσεων και την αρτιότερη στελέχωση του ελεγκτικού μηχανισμού,

    -Στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών ελέγχου της διακίνησης του γάλακτος,

    -Την ενίσχυση των ελέγχων στη βιολογική γεωργία

    -Τις καταρτίσεις των Αγροτών και το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών

    Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι στόχος του είναι να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του συστήματος ελέγχων και στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο τη στήριξη της παραγωγής και της διατροφικής αλυσίδας, την ασφάλεια των τροφίμων, τη δημόσια υγεία αλλά και την προστασία  των καταναλωτών.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε την ενίσχυση του ΕΦΕΤ ώστε να κάνουν  βήματα προς τα εμπρός. Στόχος να προστατευτούν τα ελληνικά προϊόντα βάζοντας φρένο στις ελληνοποιήσεις και να δοθεί έμφαση στην προσπάθεια να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία, ενδυναμώνοντας, παράλληλα, το αίσθημα ασφάλειας στον καταναλωτή.

    Η Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα συμμετείχε στην σύσκεψη και έθεσε τα θέματα του κλάδου. Η κα. Λύκα εμφανίστηκε αισιόδοξη καθώς και αναμένει την επόμενη ενημέρωση του υπουργού που θα καταθέσει την πρόταση της Ελλάδας στην Ε.Ε.. Παράλληλα έθεσε θέματα που έχουν να κάνουν με το κόστος των ζωοτροφών -που εξαιτίας της πανδημίας εκτοξεύτηκαν οι τιμές τους στα ύψη, όσο και θέματα που αφορούν τους χάρτες βόσκησης «μας υποσχέθηκε ότι το θέμα αυτό με τους χάρτες θα λυθεί» είπε καταλήγοντας.

     

     

     

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ