Πέμπτη 18.08.2022
More

  Ανανέωση συμβάσεων για τους 220 εργαζόμενους

  Τι ζητάνε οι συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ- Αύριο το δικαστήριο

  Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης ή μη των συμβάσεων των 6.000 περίπου εργαζόμενων σε νοσοκομεία στη χώρα, μεταξύ αυτών και 220 περίπου εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ, με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά.

  Οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις 31 Μαρτίου και δεν εντάχθηκαν μαζί με τις άλλες συμβάσεις επικουρικών και άλλων ειδικοτήτων, που πρόσφατα ανανεώθηκε η διάρκειά τους, ως το τέλος του έτους.

  Για τους εργαζόμενους του ΠΓΝΙ, αύριο Παρασκευή είναι μία σημαντική ημέρα, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη με το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα είτε της παράτασης της προσωρινής διαταγής είτε της κανονικής εκδίκασης.

  Όπως όμως, επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος και το όφελος από την παροχή υπηρεσιών από το συγκεκριμένο προσωπικό σε αναντιστοιχία με έναν ιδιώτη, η πρόταση του Συλλόγου είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  Το αίτημα αυτό καταθέτουν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Αλέξανδρος Μάρκου, σημειώνοντας ωστόσο πως εξελίσσεται ένας διαρκής εμπαιγμός σε βάρος τους.

  Τέλος, ο Χαρ. Παππάς ως εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΙΝΗ μετέφερε τη στήριξη της Ένωσης στον δίκαιο αγώνα των 6.000 εργαζόμενων καλώντας την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να σταματήσουν να κάνουν μπαλάκι τις θέσεις εργασίας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ