Πέμπτη 23.09.2021
More

  Αναστάτωση από δεκάδες ψευδώς θετικά self test σε μαθητές

  Μαζική προσέλευση γονέων για rapid tests στην πλατεία

  Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί στα Ιωάννινα με γονείς να σπεύδουν μαζικά στην πλατεία για rapid test στα παιδιά τους προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα θετικά self test ενόψει της αυριανής επιστροφής στα σχολεία.

  Ο αριθμός των self test που έχουν βγει θετικά είναι πολύ μεγάλος, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στις ΚΟΜΥ στην πλατεία, πλην όμως τα rapid που γίνονται προς επιβεβαίωση του πρώτου τεστ είναι στο σύνολό τους αρνητικά. Αυτό πρακτικά επιβεβαιώνει το ότι η αξιοπιστία των self δεν είναι μεγάλη, όπως άλλωστε έχει αναφερθεί εξαρχής της συγκεκριμένης διαδικασίας. Έτσι όμως δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση που είναι και δύσκολα διαχειρίσιμη καθώς το τεστ θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με rapid, ώστε να δηλωθεί στην πλατφόρμα.

  Τις Κυριακές όμως στα Ιωάννινα λειτουργεί μια ΚΟΜΥ – σε άλλες περιοχές δε λειτουργεί καμία – μέχρι το μεσημέρι επομένως όσοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τυχόν θετικό self, έχουν μόνο την επιλογή της αγοράς κάποιου τεστ από τα φαρμακεία. Ακριβώς όμως επειδή σήμερα έχουν προκύψει δεκάδες θετικά self τα αποθέματα των φαρμακείων που εφημερεύουν, εξαντλήθηκαν από το πρωί και περιμένουν νέα παραλαβή προς το μεσημέρι. Και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί πάντως τονίζουν ότι κάποιες παρτίδες των self είναι προβληματικές κυρίως λόγω της έλλειψης του ειδικού υγρού στη συσκευασία.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ