Τρίτη 11.08.2020
More

  Αναζητά λύσεις για τις δεξαμενές υγραερίου

  Τα προβλήματα με τη διαδικασία εγκατάστασης δεξαμενών και χρήσης υγραερίου που παρουσιάστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσιάζει με έγγραφό του ο Διοικητής Βασίλης Τσίκαρης προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

  Θέτει υπόψη των βουλευτών το υπηρεσιακά έγγραφα και τις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί το ΠΓΝΙ σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενών και χρήση υγραερίου στο νοσοκομείο για τις ενεργειακές ανάγκες του.

  Όπως αναφέρει για το θέμα στο οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε και η «Ε»:

  Πέραν όλων των άλλων  η ετήσια οικονομική ωφέλεια από την επένδυση αυτή ανέρχεται στις  700.000 € ετησίως, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει ουσιαστικά στην απομείωση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων  το οποίο υποφέρει σημαντικά κατά τους χειμερινού μήνες.

  «Η επένδυση αυτή προσκρούει στην αδυναμία των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να χορηγήσουν τις σχετικές άδειες ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις ισχύουσες διατάξεις, σε αντίθεση με την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου–Δυτικής Μακεδονίας.

  Το αίτημα του Νοσοκομείου υιοθετεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία με σχετικό έγγραφό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, αιτείται την θεσμική επίλυση του προβλήματος», προσθέτει και καταλήγει:

  Η λύση του προβλήματος εστιάζεται στο να υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος ή Υπουργική Απόφαση, ώστε τα μεγάλα Νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που έχουν μεγάλες καταναλώσεις (πρότασή μας είναι να αφορά Νοσοκομεία με περισσότερες των 400 κλινών), να έχουν τη δυνατότητα κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου με τον κανονισμό  Δ3/14858.01.07.1993 (ΦΕΚ477/Β/01.07.1993). Έτσι θα διευκολυνθεί το έργο των Πολεοδομιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την έγκριση αντίστοιχα της στατικής μελέτης των υποδομών και των μελετών εγκατάστασης υργαερίου και πυροπροστασίας.

  Προσβλέπουμε στην ευαισθησία και τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που εμποδίζει την υλοποίηση της επένδυσης, καταλήγει ο κ. Τσίκαρης.

   

  Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  126 νέα κρούσματα – Ένα στην Πρέβεζα

  Στα 126 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.  

  Το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Ελληνικές φρεγάτες το καλούν να αποχωρήσει

  Το σκάφος έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να προβεί σε έρευνες

  Νέα έκτακτα μέτρα – Απαγορεύσεις και ωράρια

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα, έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα. 

  Τρίτο ατύχημα στο ίδιο σημείο! (φωτογραφίες)

  Η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ήταν η σημερινή, που σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στη συμβολή Παλάσκα και Ιπποκράτους μεταξύ Βοτανικού και Ανατολής

  Εν αναμονή των αναλύσεων για το «κόκκινο στρώμα» στην Παμβώτιδα

  Ένα μικρό τμήμα της Παμβώτιδας απέκτησε ένα «κόκκινο στρώμα» στην επιφάνειά της

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.