Πέμπτη 09.12.2021
More

  Αναζητείται ακίνητο για το νέο Μουσικό Σχολείο

  Σε συνεργασία με τον Δήμο η εύρεση κατάλληλου χώρου

  Όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια, αλλά συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών, για τον εντοπισμό του πλέον κατάλληλου ακινήτου στο οποίο θα μπορούσε να ανεγερθεί το νέο συγκρότημα για το Μουσικό Σχολείο των Ιωαννίνων.

  Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και γονέων και κηδεμόνων του σχολείου με τη δημοτική αρχή, το φθινόπωρο του 2019 έδωσε τη θέση της σε μία αγαστή συνεργασία, που αφενός επιβεβαιώθηκε με τις εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το σχολείο και αφετέρου με τη συνεχή αναζήτηση και προσπάθεια για τη μετεγκατάστασή του, όπως ανέφερε η διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιωαννίνων Μαριγούλα Κασαγιάννη.

  Η πρόταση που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί είναι εκείνη που διατυπώθηκε εξαρχής από τον δήμο Ιωαννιτών, για την αξιοποίηση του πρώην δημοτικού σχολείου στην Περίβλεπτο, καθώς κρίθηκε ότι δεν επαρκεί για την ανάπτυξη του συνόλου των αιθουσών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου, που φιλοξενεί σήμερα 200 μαθητές.

  Η κα Κασαγιάννη σε χθεσινές της δηλώσεις με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αιτήσεων εγγραφής για την επόμενη σχολική χρονιά, έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα, να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που θα μπορέσει να στεγάσει μελλοντικά το Μουσικό Σχολείο.

  Εγγραφές

  Οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών που ολοκληρώνουν το Δημοτικό σχολείο και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην κοινότητα του Μουσικού Σχολείου έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις υποβάλλουν είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) είτε με φυσική παρουσία, με προκαθορισμένο ραντεβού όμως.

  «Το Μουσικό των Ιωαννίνων είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα, μετρά 32 πλέον συνεχή χρόνια λειτουργίας και έχει αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ηπείρου και στην καλλιτεχνική και μουσική παιδεία», ανέφερε η κα Κασαγιάννη.

  Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσίευση στο ΦΕΚ της μετονομασίας του Σχολείου σε Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» προς τιμήν του σπουδαίου Ηπειρώτη ευεργέτη με καταγωγή από τη Μοσχόπολη της Βορ. Ηπείρου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ