Δευτέρα 27.06.2022
More

  Αναζητείται χώρος για το νέο Δημαρχείο

  Μετά το κλείσιμο της επιλογής του ΚΕΠΑΒΙ, δύσκολες φαίνονται και οι περιπτώσεις του χώρου της Λαϊκής Αγοράς και του παλιού Πανεπιστημίου

  Στην αναζήτηση άλλων εναλλακτικών επιλογών και λύσεων, που πάντως δεν είναι απεριόριστες, αλλά συγκεκριμένες και δύσκολα υλοποιήσιμες για διάφορους λόγους, για την ανέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου προχωρά η δημοτική αρχή, μετά το οριστικό ναυάγιο στην περίπτωση του ΚΕΠΑΒΙ.

  Τρεις περίπου μήνες μετά την αρνητική απάντηση της ΓΣ της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε προς τον δήμο Ιωαννιτών, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ μιλώντας στο ITV, το βράδυ της Τρίτης έκανε γνωστό πως εντός των ημερών θα καλέσει σε συνάντηση τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να τους παραδώσει έναν πλήρη φάκελο, με το πώς εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση, κυρίως όμως για να ζητήσει την κατάθεση προτάσεων από όλους για άλλες εναλλακτικές.

  Παραχώρηση

  Η δημοτική αρχή, όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ, έχει στις σκέψεις της κάποιες εναλλακτικές, όπως είναι ο χώρος της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα, αν και ο συγκεκριμένος χώρος έχει πλέον αποχαρακτηριστεί, όπως όμως και οι εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη.

  Στο ζήτημα αυτό ο κ. Ελισάφ είπε, πως εντός των ημερών ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία της παραχώρησης στον δήμο Ιωαννιτών, όμως παραδέχθηκε πως η εναλλακτική πρόταση για τη στέγαση του Δημαρχιακού Μεγάρου στο συγκεκριμένο χώρο παρουσιάζει πολλά προβλήματα εκ των προτέρων.

  «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι το κυκλοφοριακό, που πρέπει να το δούμε μέσα από μία μελέτη, για να δούμε τα περιθώρια που μπορεί να υπάρξουν. Μόλις έχουμε στα χέρια μας όμως το παραχωρητήριο, θα συζητήσουμε με τις παρατάξεις για τυχόν προτάσεις που έχουν και αυτές να καταθέσουν», ανέφερε ο κ. Ελισάφ για να προσθέσει το προφανές, ότι «το νέο Δημαρχείο δεν πρόκειται να γίνει σε αυτήν τη δημοτική θητεία».

  Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε έντονα δυσαρεστημένος και από την απόφαση της Γ.Σ της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε όπως όμως και από τη συμπεριφορά των μετόχων απέναντι στον δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η απάντηση ήταν πως «…δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τον διάλογο. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από όταν ξεκινήσαμε τη συζήτηση και είμαστε με μία αρνητική απόφαση στα χέρια μας γι’ αυτό και ξεκινάμε άμεσα να αναζητούμε εναλλακτικές», πρόσθεσε ο κ. Ελισάφ.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ