Σάββατο 04.02.2023
More

  Αναζητείται λύση στις τιμές για τα απορρίμματα

  Τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους, ότι σύντομα θα διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο εφαρμογής της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Ηπείρου, και όχι αυτό που περιγράφεται στο προτεινόμενο από το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ως Σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής, εκφράζουν στη δημ. αρχή των Ιωαννίνων.

  Το τελευταίο διάστημα, το Σχέδιο για την ενιαία τιμολογιακή πολιτική έχει φτάσει στα δημοτικά συμβούλια και κάποια από αυτά έχουν ήδη συνεδριάσει και έχουν γνωμοδοτήσει θετικά επί της πρότασης.

  Μία πρόταση όμως, που όπως έχει επισημανθεί από τον δήμο Ιωαννιτών, είναι πέρα για πέρα άδικη, αφού καλείται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο, να καταβάλει ένα ποσό της τάξης του 1,7 εκ. ευρώ ετησίως, κάτι που αν ισχύσει θα έχει σαφή επίπτωση στα ανταποδοτικά τέλη, που πληρώνουν οι δημότες.

  Φαίνεται όμως, πως οι συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Καλαντζή, έχουν διαμορφώσει ένα νέο πεδίο ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους αντιδημάρχους κ.κ Πήχα και Αρλέτο αντίστοιχα σε χθεσινές τους δηλώσεις, να τονίζουν πως οι συζητήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και ότι υπάρχει η διαβεβαίωση, για εξέταση μίας διαφορετικής πρότασης.

  «Δε γίνεται να αποδεχθούμε μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε επίπεδο Ηπείρου και να επιβαρύνουμε τους δημότες μας με ένα υπέρογκο κόστος. Αυτό που εμείς έχουμε προτείνει και μένουμε σε αυτό, είναι η τιμολόγηση ανά Περιφερειακή Ενότητα», ανέφερε ο κ. Πήχας, ενώ ο κ. Αρλέτος ήταν περισσότερο λεπτομερής, «δείχνοντας» και την κατεύθυνση των συζητήσεων, που κινούνται προς την αναλογικά μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγάλων δήμων της Ηπείρου στα αστικά κέντρα και λιγότερο των ορεινών και απομακρυσμένων.

  «Εδώ και 20 περίπου ημέρες βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, που πιστεύω τελικά, ότι θα τη βρούμε. Τα δημοτικά συμβούλια γνωμοδοτούν και δεν αποφασίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η διαβούλευση σε αυτή τη φάση γίνεται επί του Σχεδίου και όχι επί του προϋπολογισμού. Φαίνεται από τις συζητήσεις ότι θα πάμε σε μία πιο ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική που δε θα σημάνει και αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ