Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  Με τις συναρμόδιες αρχές και τους φορείς να νίπτουν τας χείρας τους, χωρίς να αναλαμβάνουν κα την ευθύνη όμως, για την οριστική απόφαση που θα αποφορτίσει άμεσα την πίεση που ασκείται στις τρεις Μονάδες Λοιμωδών, το ΠΓΝΙ εξακολουθεί να βρίσκεται στα «κόκκινα» νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19.

  Η κατάσταση ως προς τον αριθμό των ασθενών δεν έχει μεταβληθεί δραματικά τα δύο τελευταία 24ωρα και μέχρι χθες το μεσημέρι στις τρεις Μονάδες νοσηλεύονταν 43 ασθενείς, ενώ τρεις ήταν οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

  Ωστόσο, στην κραυγή αγωνίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για άμεση αποφόρτιση των Μονάδων, με τα εξιτήρια των ασθενών που δε χρήζουν νοσηλείας, αλλά λόγω πρωτοκόλλου παραμένουν στο ΠΓΝΙ, δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη απάντηση.

  Ουσιαστικά, ο λόγος γίνεται για τους 18 συνολικά ηλικιωμένους ασθενείς με covid-19 από το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων», που έχουν βρεθεί θετικοί και εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σε μία κατάσταση όμως που η συντριπτική πλειονότητα δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως σύμπτωμα.

  Παρά τις εκκλήσεις για να πάρει εξιτήριο ένας αριθμός 8-10 ηλικιωμένων, που έχουν συμπληρώσει και τη νοσηλεία των 14 ημερών, υπεύθυνη απάντηση για το πού θα πρέπει να μεταφερθούν δεν υπάρχει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως από τον ΕΟΔΥ έχουν δοθεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οδηγίες και προς το νοσοκομείο, αλλά και προς το Γηροκομείο. Η μεν πρώτη αναφέρει, ότι αν έχει συμπληρωθεί το διάστημα των 14 ημερών και ο ασθενής είναι καλά, τότε μπορεί να πάρει εξιτήριο, η δε δεύτερη, ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα 20 ημερών και το εξιτήριο να δοθεί μόνο εάν υπάρχει αρνητική εξέταση PCR…

  Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι οι Μονάδες Λοιμωδών του ΠΓΝΙ, να έχουν μετατραπεί και να λειτουργούν σαν Γηροκομείο, παρέχοντας φροντίδα και όχι ιατρική υποστήριξη και νοσηλεία στους ασθενείς.

  Πρόταση για το Ζωγράφειο

  Μια από τις εναλλακτικές που εξετάζεται πλέον σοβαρά είναι η άμεση μεταφορά των ασθενών αυτών, που δε μεταδίδουν πλέον τον ιό, στον πρώτο όροφο του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, στον οποίο δε φιλοξενείται κανείς, με παράλληλη ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα τους. Ωστόσο μέχρι και την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές, δεν υπήρχε συμφωνία, καθώς ανέκυπταν συνεχώς κωλύματα στη διαδικασία… Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως συζητείται έντονα η υπογραφή υπουργικής απόφασης που όχι μόνο θα διευκρινίζει σαφώς τα της μεταφοράς και νοσηλείας των ηλικιωμένων από το νοσοκομείο, αλλά και τη διάθεση νοσηλευτικού προσωπικού, που θα αναλάβει την φροντίδα των ηλικιωμένων της πτέρυγας.

  Ερώτημα στην 6η ΥΠΕ για μείωση λειτουργίας στο 50%

  Με την κατάσταση να παραμένει στάσιμη και χωρίς να αντιμετωπίζεται το οξύ πρόβλημα της μείωσης των νοσηλευομένων στο ΠΓΝΙ, η διοίκηση του νοσοκομείου, υπέβαλε ερώτημα προς τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για άμεση μείωση κατά 50% στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων και των απογευματινών, καθώς επίσης και μείωση κατά 40% στα προγραμματισμένα χειρουργεία και αναμένεται η απάντηση από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η οποία ωστόσο μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Ιωάννινα…

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.