Σάββατο 18.01.2025
More

    Ανησυχία από τις επιπτώσεις των αναστολών εργασίας

    Συνδικαλιστές εκπρόσωποι των υγειονομικών στην περιοχή, ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της ή να δώσει μερικές ημέρες παράταση

    Την εκτίμηση, ότι οι αναστολές εργασίας που επιδόθηκαν ήδη σε 6.000 περίπου υγειονομικούς σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, θα δημιουργήσουν πολλά περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, εκφράζουν συνδικαλιστές εκπρόσωποι των υγειονομικών και στην περιοχή, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της ή να δώσει μερικές ημέρες παράταση.

    Κάτι τέτοιο όμως, όπως ξεκαθαρίστηκε ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να γίνει, και αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες Πέμπτη από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, που παράλληλα προχωρά στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις τριών μηνών για την κάλυψη των κενών θέσεων.

    Το καθόλα πιθανό ενδεχόμενο, τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες στην πορεία του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εξέφρασαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

    Στο Χατζηκώστα

    Όπως τόνισαν, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Καλαμπόκας, όσο και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών Γ. Γεωργάρας, η κυβέρνηση τραβώντας το σχοινί στα άκρα, αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, που είναι η δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που με τις αναστολές γίνονται ακόμη μεγαλύτερες.

    Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι επιδόσεις αναστολών εργασίας αφορούν προς το παρόν 32 εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτές, 11 διοικητικούς, τέσσερις εργαζόμενους στο παραϊατρικό προσωπικό και έναν ιατρό.

    «Θεωρούμε, ότι η κατάσταση αυτή θα είναι δυναμική και θα εξελίσσεται, αφού υπάρχει ένας αριθμός εργαζόμενων που βρίσκεται σε αναστολή και ένας αριθμός που περιμένει να εξεταστούν οι αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν καταθέσει. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική σε όλες τις πλευρές και η κυβέρνηση να αντιληφθεί, ότι τα νοσοκομεία δε μπορούν να λειτουργούν υπό το καθεστώς των εκβιασμών. Αν και στα Γιάννενα, η πίεση δεν είναι μεγάλη, εκτιμούμε, ότι αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο, λόγω της κατάστασης στις όμορες περιοχές και με τα κρούσματα αλλά και με τις αναστολές του προσωπικού», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλαμπόκας για να απευθύνει παράλληλα έκκληση και στους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

    «Όπως απαιτούμε από την κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικά για τις αναστολές., έτσι λέμε και στους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Γεωργάρας, που σημείωσε, πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το εμβόλιο γα να περάσει τις νέες της θέσεις και απόψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Με το χαρτί της αναστολής στα χέρια της, μία από τις νοσηλεύτριες του Χατζηκώστα, η Αθανασία Ζαμπακοπούλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας, ότι αποτελεί πολιτική της επιλογή, να στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, που αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

    «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κράτος στέλνε στην ανεργία υπαλλήλους του, με στέρηση μισθού. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή από την αρχή της πανδημίας, δεν πήραμε αναρρωτικές, αντιμετωπίσαμε τον ιό με τα ατομικά μέσα προστασίας και πάντα ήμασταν παρόντες, όμως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απέναντι στις ζωές μας, γιατί αυτό γίνεται από τη στιγμή, που δεν έχουμε εισόδημα για να ζήσουμε τις οικογένειές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Ζαμπακοπούλου.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ