Σάββατο 31.10.2020
More

  Ανοιχτές προοπτικές για την επέκταση και εκτός Ηπείρου

  Η εκτίμηση και αισιοδοξία που υπήρχε πριν από τρία χρόνια έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα πλέον και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα για την επέκτασή της και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου.

  Τρία χρόνια μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στη διοίκηση της Τράπεζας, μία κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια για την πορεία της Τράπεζας διανοίγοντας ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης, η διοίκηση εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επέκτασή της, ευελπιστώντας ότι και με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην τραπεζική αγορά.

  Αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος του νέου 3ετούς επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης της Τράπεζας Ηπείρου, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενόψει των εκλογών ανάδειξης του νέου ΔΣ που έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

  Στη συνέλευση της Πέμπτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Ιωάννης Βουγιούκας έκανε μία σύντομη παρουσίαση των στόχων που έχουν επιτευχθεί στην Τράπεζα τα τρία τελευταία χρόνια, μετά την είσοδο στο διοικητικό σχήμα του στρατηγικού επενδυτή, για να περάσει στη συνέχεια στις βασικές στοχεύσεις της επόμενης τριετίας.

  «Ο βασικός μας στόχος είναι η Τράπεζα να παραμείνει υγιής και να δυναμώσει περισσότερο, ώστε να γίνει μία υγιής περιφερειακή τραπεζική δύναμη κινούμενη και εκτός Ηπείρου. Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τους δείκτες διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, να ενισχύσουμε την κεφαλαιακή επάρκεια και να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βουγιούκας.

  Εξουσιοδότηση για νέο ομόλογο

  Ο εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Βασίλης Τσουκανέλης στάθηκε στην είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, εξέλιξη που πριν από τρία χρόνια άλλαξε όπως είπε την ιστορική διαδρομή της τράπεζας.

  «Η επέκταση της τράπεζας και εκτός της γεωγραφικής περιφέρειας της Ηπείρου και η βελτίωση όλων των δεικτών είναι οι βασικοί στόχοι της επόμενης τριετίας», ανέφερε ο κ. Τσουκανέλης, που εισηγήθηκε την εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης στο νέο ΔΣ ώστε να προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου. Το ομόλογο αυτό θα είναι ύψους 6-10 εκ. ευρώ, η διάρκειά του θα είναι μεταξύ 7-10 ετών, κα το επιτόκιό του θα κυμαίνεται μεταξύ 6-8%. Η περίοδος διάθεσής του θα είναι τρεις μήνες.

  Τέλος, ο κ. Παπαδόγιαννης, εκπρόσωπος του στρατηγικού επενδυτή στο ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου χαρακτήρισε το πλάνο για την επόμενη τριετία, ρεαλιστικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις δυνατότητες της τράπεζας.

  «Μετά από μία πρώτη περίοδο που βάλαμε ισχυρές βάσεις, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το κοινό μας όραμα για την ανάπτυξή της, ώστε να γίνει μία πολύ ισχυρή ελληνική συνεταιριστική τράπεζα», ανέφερε ο κ. Παπαδόγιαννης.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-24 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα στα Ιωάννινα, 8 στην Πρέβεζα, 4 στη Θεσπρωτία και 4 στην Άρτα.

  Νέο αρνητικό ρεκόρ: 1.690 νέα κρούσματα!

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

  Το Σάββατο θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

  Σάμος: Μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας στο Καρλόβασι

  Μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

  Εγκρίθηκε η δεύτερη δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις

  Ο Δήμος Ιωαννιτών γίνεται ο πρώτος της χώρας που προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.