Δευτέρα 20.03.2023
More

  Ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα

  Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων και την Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas

  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, οργανώνουν μεγάλη αιμοδοσία στις 14 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος.

  Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που κάθε χρόνο περνάει και από τα Ιωάννινα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για την αιμοδοσία.

  Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν δύο ταυτόχρονες εκκινήσεις, η μία από την Πλατεία Μαβίλη και η άλλη από το παλαιό Πανεπιστήμιο (Δόμπολη), στις 6 μ.μ. ενώ η τελετή αφής θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

  Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

  Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

  Υπενθυμίζεται ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ