Δευτέρα 26.10.2020
More

  Ανοιχτή η συζήτηση για το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο

  Στο τραπέζι και ένα διευρυμένο αθλητικό πάρκο στην Ανατολή

  Αν κάτι αναδεικνύεται μέσα από την αλληλουχία των δημόσιων τοποθετήσεων των τοπικών πολιτικών παραγόντων ή ακόμη και μέσα από τις επιστολές τους, για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης, αυτό είναι, ότι απουσιάζει παντελώς ο στοιχειώδης σχεδιασμός.

  Η πόλη κατάφερε μετά από χρόνια και με διαδικασίες εξαιρετικά χρονοβόρες και επίπονες, να αποκτήσει ένα δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο, απόλυτα αξιοπρεπές και λειτουργικό και μέσα σε λίγους μόλις μήνες ολοκληρώθηκε από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ η μεγαλύτερη προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

  Με την ανακοίνωση όμως του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη πριν από μερικούς μήνες, ότι δόθηκε η διαβεβαίωση για την παραχώρηση ενός από τα Κλειστά γυμναστήρια των εγκαταστάσεων του Ελληνικού στα Ιωάννινα, άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζήτησης που επί της ουσίας προκαλεί μεν το ενδιαφέρον, από την άλλη όμως, μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

  Η περιοχή του Βοτανικού στην οποία είχε χωροθετηθεί το Β’ Κλειστό της πόλης, προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν και με τον προϋπολογισμό του έργου, αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πορεία των ετών, έχει ήδη αποκλειστεί και η χωροθετημένη περιοχή στα Καρδαμίτσια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις φάνταζε ως η μοναδική λύση για το Κλειστό του Ελληνικού.

  Παρότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί σε κανένα συλλογικό όργανο του δήμου ή της περιφέρειας, και υπάρχουν μόνον σκόρπιες αναφορές και ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από την Πολιτεία, από την Τετάρτη, υπάρχει μία νέα τροπή που οδηγεί στην απόρριψη του σχεδιασμού(;) για τα Καρδαμίτσια. Σε επιστολή του προς το δημ. συμβούλιο της πόλης, ο Αλ. Καχριμάνης ζητά από το Σώμα να προχωρήσει τις ενέργειές του για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με την παραχώρηση της έκτασης στην οποία λειτουργεί το Νέο Κλειστό στην Ανατολή, προσθέτοντας, ότι εκεί, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αθλητικό πάρκο, προφανώς με την τοποθέτηση σε παρακείμενο χώρο, του προκάτ Κλειστού.

  Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις, κρίνοντας ως σημαντική την πρωτοβουλία της περιφέρειας για το Κλειστό του Ελληνικού όπως και την πρωτοβουλία του βουλευτή Γ. Αμυρά για την διάθεση σημαντικού αθλητικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα.

  Σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ στάθηκε ωστόσο στην απόλυτη ανάγκη να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με την παραχώρηση του χώρου του Νέου Κλειστού, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για το ενιαίο αθλητικό πάρκο, εάν αυτό είναι εφικτό.

  «Πρόθεση του δήμου είναι να λύσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με την παραχώρηση της έκτασης στην Ανατολή ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υφίστανται», τόνισε ο κ. Ελισάφ, προαναγγέλλοντας συναντήσεις με τον κ. Καχριμάνη και την περιφέρεια, όπως όμως και με τον κ. Αμυρά.

  Τι θα γίνει στα Καρδαμίτσια

  Αν το σχέδιο υλοποιηθεί, άγνωστο πότε και με ποια διαδικασία και δημιουργηθεί ένα ενιαίο αθλητικό κέντρο στην Ανατολή, τότε ο χαρακτηρισμένος αθλητικός χώρος στα Καρδαμίτσια δε μπορεί παρά να προσδοκά σε μία πιο ήπια παρέμβαση και πάλι όμως με αθλητικά χαρακτηριστικά. Ένα αθλητικό κέντρο με διαφορετικούς όρους που θα καλύπτει τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης οικιστικά περιοχής, μπορεί όντως να αποτελέσει μία λύση.

  Δεν είναι η πρώτη φορά

  Η έκταση ωστόσο στην Ανατολή που γειτνιάζει με το ΠΕΑΚΙ δεν έρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν στα πρώτα χρόνια της θητείας του και λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλης είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να αποκτήσει η ομάδα ένα ιδιόκτητο γήπεδο και μεταξύ των προτάσεων που είχαν εξεταστεί ήταν και η έκταση στην Ανατολή, όπως και το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά.  Ανεξάρτητα από το ότι για διάφορους λόγους, η πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν μπήκε ποτέ στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας, η συζήτηση τότε στην πόλη για τη συγκεκριμένη έκταση κατέληγε στο ότι εκτός από τα νομικά προβλήματα για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, το βασικότερο πρόβλημα είναι το ελώδες υπέδαφος. Εκπρόσωποι μάλιστα τότε του τεχνικού κόσμου της περιοχής υποστήριζαν δημόσια ενώ είχαν γίνει και σχετικές παρεμβάσεις στο δημ. συμβούλιο της πόλης σε συζητήσεις εκτός ημερήσιας, ότι με τεχνικούς όρους μπορεί οπουδήποτε να κατασκευαστεί ένα νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο προϋπολογισμός όμως του έργου για να «στεγανοποιηθεί» το υπέδαφος ήταν τέτοιος που θα διπλασίαζε σχεδόν το συνολικό κόστος για την ανέγερσή του.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  60 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – 52 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Ιωάννινα

  715 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Με βροχές η 28η Οκτωβρίου- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  

  Στα Γιάννενα η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Ράπτη

  Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωννίνων, θα πραγματοποιήσει αύριο η Υφυπουργός Υγείας σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη

  Κατέληξε 84χρονος από κορωνοϊό

  Ένας 84χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και προσκομίσθηκε μετά από επιπλοκές της νόσου, καθώς βρισκόταν σε κατ'οίκον απομόνωση

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.