Κυριακή 11.04.2021
More

  Ανοίγουν τα οδοντιατρεία – Η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων

  Οδηγίες προς τους ασθενείς και τους οδοντιάτρους για το άνοιγμα των ιατρείων στη μετά τον κορωνοϊό εποχή εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

  Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

  «Τους τελευταίους δύο μήνες τα οδοντιατρεία του Νομού Ιωαννίνων εξυπηρετούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

  Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, τα οδοντιατρεία επανέρχονται σταδιακά στην κανονική λειτουργία τους, εξυπηρετώντας και τακτικά περιστατικά.

  Σας υπενθυμίζουμε πως αρκετά χρόνια τώρα, τα σύγχρονα πρωτόκολλα κλινικής άσκησης της οδοντιατρικής, περιλαμβάνουν την απολύμανση επιφανειών και την αποστείρωση των εργαλείων σε ειδικούς κλιβάνους. Για συγκεκριμένες χειρουργικές πράξεις, χρησιμοποιούνται μέσα αυξημένης προστασίας, όπως ειδικές ποδιές, σκουφάκια, προσωπίδες, ειδικές μάσκες κ.ο.κ.

  Η αλλαγή που επέρχεται από σήμερα στην καθημερινή οδοντιατρική θεραπεία, είναι η χρήση των μέσων αυξημένης προστασίας σε μεγαλύτερο φάσμα οδοντιατρικών επεμβάσεων.

  Με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση σας, χρειάζεται να αλλάξετε και εσείς ορισμένες συνήθειες κατά την επίσκεψη στον Οδοντίατρο.

  Παρακαλούμε, από Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 να τηρείτε τις παρακάτω οδηγίες:

  Τηλεφωνήστε για να ορίσετε το ραντεβού σας, πριν προσέλθετε στο οδοντιατρείο. Ο Οδοντίατρος θα σας ζητήσει πληροφορίες του ιατρικού και οδοντιατρικού σας ιστορικού, προκειμένου να ορίσει την ημέρα του ραντεβού σας και τη χρονική του διάρκεια. Να είστε ακριβείς στις πληροφορίες που θα δίνετε.
  Προσέρχεστε μόνοι ή σε ιδιαίτερη ανάγκη με έναν (1) μόνο συνοδό, προς αποφυγή συγχρωτισμού.
  Προσέρχεστε στην ακριβή ώρα του ραντεβού σας, όχι νωρίτερα. Ο Οδοντίατρος θα χρειάζεται πλέον περισσότερο χρόνο, από το ένα ραντεβού στο άλλο, για να απολυμάνει σχολαστικά το χώρο της οδοντιατρικής μονάδας.
  Φοράτε ατομική μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής σας.
  Καθαρίζετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι ή αντισηπτικό χεριών.

  Απορρίπτετε τα μέσα ατομικής προστασίας σας, όταν εισέρχεστε στο χώρο της οδοντιατρικής μονάδας σας για να ξεκινήσει η θεραπεία.

  Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία, να είστε βέβαιοι πως προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την οδοντιατρική σας θεραπεία».

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ