Σάββατο 23.01.2021
More

  Αντιδράσεις στο κάλεσμα για συνεργασίες στον Δήμο

  Αντιδράσεις από δύο παρατάξεις προκάλεσε κείμενο πολιτών των Ιωαννίνων με το οποίο ζητείται η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων προς όφελος του Δήμου και της πόλης

  Στο κείμενο που διένειμαν στα ΜΜΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  «Η κατάσταση επιβάλει να υπάρξουν συναινέσεις μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας  που δεν θα είναι προϊόν συναλλαγών αλλά ειλικρινής στάση για το πώς θα συμβάλουν όλοι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων  του Δήμου μας. Ζητάμε από τις Δημοτικές Παρατάξεις των Ιωαννίνων να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να προχωρήσουν σε ένα νηφάλιο διάλογο και ευρεία συναίνεση χωρίς καιροσκοπισμούς και  ιδιοτέλεια για το καλό του Δήμου μας»

  Η παράταξη Μ. Ελισάφ

  Η παράταξή μας «Γιάννενα- Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στόχος της ήταν να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία. Να συνεργαστεί με αυτοδιοικητικές δυνάμεις όχι για να πετύχει μία αριθμητική υπεροχή στο δημοτικό συμβούλιο αλλά για να πετύχει μία πραγματική συστράτευση ανθρώπων ώστε να γυρίσει σελίδα ο Δήμος και ο τόπος. Τη συναίνεση προσπάθησε και προσπαθεί να την πετύχει σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά σε θέματα που υπερβαίνουν το σήμερα. Σε θέματα που οι πολίτες απαιτούν λύσεις.

  Τις περισσότερες φορές δεν το έχει πετύχει. Η ευθύνη σαφώς δεν βαρύνει μόνο την παράταξη του Δημάρχου, την Δημοτική Αρχή. Η ευθύνη βαρύνει όλους όσοι είτε ακόμη φέρουν τις πικρίες των εκλογών είτε προσβλέπουν στις επόμενες εκλογές. Στις σημερινές συνθήκες όμως το πρόκριμα είναι άλλο.

  Συμπολίτευση κι αντιπολίτευση καλούμαστε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία μέσα στο πρωτόγνωρο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία.Η Δημοτική Αρχή, η παράταξη του Δημάρχου είναι εδώ με την ίδια διάθεση για συνεργασία και συμπόρευση. Είναι εδώ για να συζητήσει, να αφουγκραστεί, να συνθέσει και να δώσει λύσεις. Με διάθεση για προσφορά και χωρίς υστεροβουλίες».

  «Με ενδιαφέρον μελέτησε την παρέμβαση ενεργών συμπολιτών και από την πλευρά της εκφράζει δημόσια την πρόθεσή της για συνεργασία με όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημιουργία μιας ομπρέλας στήριξης του Δήμου μας στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε», καταλήγει.

  Η παράταξη Τ. Καλογιάννη

  Από τη μεριά της η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη σημειώνει ότι ενημερώθηκε για την «ανοιχτή επιστολή των 26 συνδημοτών μας» από τα ΜΜΕ, καθώς δεν της έχει αποσταλεί, και παρουσιάζει την άποψή της.

  «Υπέρμετρη αλαζονεία έδειξε η Δημοτική Αρχή, αρνούμενη κάθε διάλογο και συνεργασία με την αντιπολίτευση για την επίλυση κρίσιμων θεμάτων του τόπου», αναφέρει και τονίζει ότι «για το καλό του Δήμου μας, για να ξεπεραστεί η στασιμότητα και να προσεγγίσει ο Δήμος τα ευρωπαϊκά δεδομένα» έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στον ιστότοπο www.ioannina2023.gr τις οποίες και αναφέρει ενδεικτικά στην ανακοίνωση. Και προσθέτει:

  «Μέχρι σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο έχουν συζητηθεί περισσότερα από 500 θέματα. Η παράταξή μας, τεκμηριωμένα, καταψήφισε μόνο 5 από αυτά. Αυτή είναι η συναίνεσή μας. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας.

  Παρόλα αυτά ο Δήμος μας παρακμάζει. Έργα και δράσεις ζωτικής σημασίας για τον τόπο δεν προχωρούν, όπως η συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η καθαριότητα, η ανάδειξη της λίμνης μας, η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, η κατασκευή της Βογιάνου-Γενημματά και πολλά άλλα.

  Γι’ αυτά βαρύνεται αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή.

  Επειδή λοιπόν, οι 26 εκλεκτοί συμπολίτες που υπογράφουν την επιστολή, δεν γνώριζαν, προφανώς, όλα τα προαναφερόμενα, τους καλούμε σε μια συνάντηση με την παράταξή μας, ώστε να τους ενημερώσουμε για την πολιτική συναίνεσης που ακολουθούμε προς όφελος του Δήμου μας και να τους δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις προτάσεις μας», καταλήγει.

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ