Τρίτη 11.08.2020
More

  Αντιρρήσεις Μετσόβου για τα αιολικά στο Περιστέρι

  Την αναμενόμενη, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, με ομόφωνο τρόπο μάλιστα, έκφραση αντιρρήσεων επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα αιολικά πάρκα στο Περιστέρι, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μετσόβου το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίασή του.

  Μία απόφαση που σε μεγάλο βαθμό αποτελεί και προάγγελο της αντίστοιχης απόφασης που αναμένεται να λάβει στη σημερινή του συνεδρίαση, το περιφ. συμβούλιο, όπου επίσης συζητά την χωροταξική κατανομή γενικότερα των αιολικών πάρκων στην Ήπειρο.

  Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί και η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, που φανέρωσε και το περιεχόμενο της σημερινής του εισήγησης στο περιφ. συμβούλιο.

  Ο Δήμαρχος

  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας, αναλύθηκαν επαρκώς οι αντιρρήσεις και οι συγκεκριμένες ενστάσεις επί της ΜΠΕ του αιολικού πάρκου στο Περιστέρι, οι οποίες θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης προσοχής από τα συναρμόδια υπουργεία.

  Το μεγάλο εμπόδιο που έχουν να αντιμετωπίσουν όμως οι φορείς της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, είναι το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο που επιφυλάσσει μέχρι σήμερα για την αυτοδιοίκηση, γνωμοδοτικό μόνο χαρακτήρα στις αποφάσεις και όχι καθοριστικό.

  Ο κ. Τζαφέας τόνισε, ότι η απόφαση του δημ. συμβουλίου «…καταδεικνύει την βούληση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας για ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε μορφής ΑΠΕ με την προϋπόθεση αυτές να μην αλλοιώνουν την φυσιογνωμία των βουνών μας και να μην αφαιρούν κάθε προοπτική ανάπτυξης των πολλών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας».

  Καταλήγοντας ο δήμαρχος Μετσόβου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα συναρμόδια υπουργεία να συζητήσουν σε νέα βάση το χωροταξικό των αιολικών πάρκων και της εγκατάστασής τους στη χώρα, ανάλογα με το δυναμικό της αιολικής ενέργειας που υπάρχει σε κάθε περιοχή, όπως όμως και με τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

  «Στο Μέτσοβο, θεωρούμε, ότι εδώ και χρόνια με την τεχνητή λίμνη πηγών Αώου και το αιολικό πάρκο που ήδη λειτουργεί έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια συμμετοχής μας στην εθνική προσπάθεια για μείωση των ρύπων και την στροφή σε μία καθαρή περιβαλλοντική συνείδηση και γι’ αυτό δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση, που μπορεί να μεταβάλλει καθοριστικά τη φυσιογνωμία της περιοχής», ανέφερε.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έκτακτο συμβούλιο άμυνας στο Πεντάγωνο

  Από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας, στο Πεντάγωνο.

  Θετική στον κορωνοϊό, γυναίκα στα Ιωάννινα

  Ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 196 κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

  Προγραμματική για τα Νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα

  Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την ανέγερση των σχολικών μονάδων στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

  Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

  Η προσπάθεια της ελληνικής Green Cola να γίνει παγκόσμια

  Η Green Cola βρίσκεται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων λιανικής στη Νέα Αγγλία και την Πολιτεία του Τέξας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.