Πέμπτη 20.06.2024
More

  Αντίθετος στην πρόταση για τη δομή προσφύγων

  Με μία προσωπική του δήλωση που δημοσιεύτηκε αρχικά σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και χθες αποτέλεσε επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αρταίων, ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, πήρε θέση, στην ειλημμένη όπως φαίνεται, απόφαση της κυβέρνησης, μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, να προχωρήσει στη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στο Χανόπουλο Άρτας.

  Μία δομή που πρόκειται να δημιουργηθεί σε ιδιωτική έκταση 60 στρεμμάτων, για την οποία έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, ώστε να μισθωθεί, και στην οποία υπολογίζεται, ότι θα φιλοξενηθούν σε κοντέινερ, 1500 άτομα.

  Στη δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης εκφράζει την αντίθεσή του στην δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Άρτα, επισημαίνοντας, ότι στη σύσκεψη, ουσιαστικά τους ανακοινώθηκε η δημιουργία της δομής, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διαλόγου στους τοπικούς φορείς.

  «Ανέπτυξα τα επιχειρήματά μου λεπτομερώς. Μας ανακοίνωσαν την δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών σε ιδιωτική έκταση 50 στρεμμάτων (στην περιοχή Χανόπουλο, Ρόκκα, Καλαμιά) με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 μεταναστών.

  Μπορώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα υπό συνθήκες πίεσης, να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικό χώρο 400 μετανάστες – δηλαδή το 1% του Δήμου μας. Αλλά είμαι αντίθετος στο να δημιουργηθεί «μια πόλη μέσα στην πόλη», φέρνοντάς μας 1.500 μετανάστες σε μια ήδη επιβαρυμένη από μετανάστες, περιοχή.

  Όσοι με την ευθυνοφοβία τους ή την αδιαφορία τους για τον λαό της Άρτας αποδυναμώνουν αυτά τα επιχειρήματα της κοινής λογικής που εξέθεσα, ή με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας βγουν στον Αρτινό λαό να τον πείσουν. Γιατί εγώ ένα τέτοιο λάθος δεν θα το στηρίξω», αναφέρει στη δήλωσή ο κ. Τσιρογιάννης.

  Η δημοτική αρχή Αρταίων ωστόσο και το δημοτικό συμβούλιο συνολικά, βρέθηκαν εκτεθειμένοι απέναντι σε μία αδιέξοδη κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν, με τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα, επιχειρώντας να αποφύγουν το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας στην Άρτα.

  Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν φυσικά η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου πριν από μία εβδομάδα, στην οποία απορρίφθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη όλες οι πιθανές προτάσεις δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντιπρόταση.-

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ