Τετάρτη 24.07.2024
More

  Απαντήσεις για την ανάπλαση της αυλής της Ακαδημίας

  Μία σειρά απαντήσεων σε ερωτήματα που έχουν προκληθεί τους τελευταίους μήνες με αφορμή το έργο ανάπλασης του αύλειου χώρου στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δόθηκαν στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

  Στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε το θέμα της παράτασης της προγραμματικής σύμβασης με τον ανάδοχο μέχρι το τέλος του 2025, όπου και αναμένεται να γίνει η οριστική παραλαβή του έργου.

  Το έργο βέβαια σύμφωνα με την επιβλέπουσα υπηρεσία και την Περιφέρεια Ηπείρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πλην όμως χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί μία αστοχία υλικού στην υπόβαση του χαλαζιακού δαπέδου και επιπλέον προστίθενται ως νέα έργα, η διευθέτηση των ομβρίων και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη.

  Το θέμα είχε ενδιαφέρον ακριβώς λόγω των πολλαπλών αντιδράσεων και των τραυματισμών ευτυχώς ελαφρών που υπέστησαν μικροί μαθητές των σχολείων της Ακαδημίας, λόγω της ολισθηρότητας του δαπέδου. Στην παρέμβασή του ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για «μία πρωτοποριακή μελέτη από το τιμ της κας Καλογιάννη», όμως ένα υλικό απέτυχε και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουν οι επιπλέον παρεμβάσεις.

  Ένα σοβαρό ζήτημα που άπτεται ωστόσο συνολικά και της λειτουργίας του αύλειου χώρου, όταν τοι σχολικές μονάδες δε λειτουργούν ή κατά τη θερινή περίοδο, έθεσε ο Γ. Πρέντζας με το σκεπτικό πως εκτός από το συγκεκριμένο αύλειο χώρο, δεν υπάρχουν άλλοι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι στο κέντρο της πόλης, όπου μπορούν να παίξουν με μία σχετική ασφάλεια, τα μικρά παιδιά. Για το ζήτημα αυτό όμως πέραν της τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων που έχει ήδη γίνει, αλλά η ευθύνη λειτουργίας τους ανήκει στην αρμόδια σχολική επιτροπή και στον δήμο Ιωαννιτών, οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν από τον δήμο Ιωαννιτών.

  Παράπονα για τις πληρωμές

  Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Καχριμάνης επέμεινε στο ότι το κεντρικό κράτος δείχνει να αγνοεί και τις ανάγκες και τα αιτήματα των περιφερειών για τις πληρωμές προγραμμάτων που εκτός του ότι δε γίνονται στην ώρα τους, δεν καλύπτουν τελικά ούτε τις μισές από τις ανάγκες που υπάρχουν ειδικά στις έκτακτες συνθήκες. «Σκεφτείτε ότι από τις έκτακτες ανάγκες που είχαμε λόγω των καταστροφικών καιρικών φαινομένων του 2023, δεν έχουμε ακόμη πάρει ούτε ένα ευρώ, πολύ δε περισσότερο για το 2024…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ