Δευτέρα 02.08.2021
More

  Απαντήσεις… στη μελέτη για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς

  Στην οικονομική μελέτη που αναμένεται να παραδοθεί ως το τέλος του έτους παραπέμπει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ τις πιθανές αλλαγές προς τα κάτω, στην τιμή χρέωσης

  Στην οικονομοτεχνική μελέτη που πρόκειται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, παραπέμπει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ τις πιθανές αλλαγές προς τα κάτω, στην τιμή χρέωσης της κατανάλωσης νερού στον δήμο Ιωαννιτών.

  Το ρεπορτάζ της «Ε» στο φύλλο του Σαββάτου για τις έντονες διαμαρτυρίες καταναλωτών της ΔΕΥΑΙ που έγιναν αποδέκτες «φουσκωμένων» λογαριασμών τις τελευταίες ημέρες, για τις καταναλώσεις του τελευταίου τετραμήνου, αποτύπωσε την πραγματικότητα σε σχέση με τις μεγάλες διαφορές στην τιμή χρέωσης ανά κυβικό, μεταξύ ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και ΔΕΥΑ άλλων δήμων της χώρας.

  Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Μπαρτζώκα, περιορίστηκε να πει, ότι οι κλίμακες και οι διαφοροποιήσεις με τις τιμές άλλων δήμων της χώρας, είναι γνωστές, με τη σημερινή διοίκηση να παραπέμπει για αποφάσεις όταν λάβει στα χέρια της την οικονομοτεχνική μελέτη, ευελπιστώντας, ότι θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξουν μειώσεις στη χρέωση της τιμολόγησης. Επίσης, η ΔΕΥΑΙ παραδέχεται, ότι η διαφορά στην τιμή χρέωσης μεταξύ του παλιού δήμου Ιωαννιτών με τους πρώην καποδιστριακούς δήμους ήταν και παραμένει μεγάλη, δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο και γι’ αυτή τη διάσταση θα υποβληθεί νέα πρόταση εξορθολογισμού ως το τέλος του έτους.

  Η ΔΕΥΑΙ τέλος έχει προαναγγείλει για τις Δημοτικές Ενότητες όπου επίσης δημιουργήθηκε ζήτημα με τις νέες καταμετρήσεις, που έγιναν μετά από αρκετούς μήνες, ότι το σύνολο των καταναλωτών θα λαμβάνει στο εξής διμηνιαίους λογαριασμούς, ώστε να μην συσσωρεύονται τα κυβικά και ως εκ τούτου να μην υπάρχουν μεγαλύτερες χρεώσεις από τις πραγματικές καταναλώσεις, λόγω της αλλαγής κλίμακας χρέωσης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ