Παρασκευή 07.08.2020
More

  Απασχολεί η δημιουργία νέου Καταστήματος Κράτησης

  Συναντήσεις της Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής και Ιωαννίνων.

  Το τριήμερο 7-9 Ιουλίου η Τατιάνα Καλογιάννη, συναντήθηκε στην Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Πεδινή και στα γραφεία της ΠΕΔ Ιωαννίνων, με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων του δήμου.

  Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Αργύρης, Βασίλης Κοσμάς, Σπύρος Γκίζας, οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Ντίνα Στ. Μάντζιου, Λευτέρης Κοσμάς.

  Συνοπτικά, τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις αυτές ήταν:

  1. Στην Κόντσικα: Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης, για το οποίο έχει παραχωρηθεί δημοτική έκταση από το 2009 με αποφάσεις της τοπικής κοινότητας Κόντσικας και του δημοτικού συμβουλίου Μπιζανίου και η θέση του προβλέπεται στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου (Χάρτης Π2), ΦΕΚ ΑΑΠ, ΦΕΚ529/10.10.2009, παραγρ. Β.3.10.

  2. Στο Ασβεστοχώρι: Η διαμόρφωση και πεζοδρόμηση της εισόδου της κοινότητας.

  3. Στην Πεδινή: Η ανάγκη δημιουργίας νέων αιθουσών για το γυμνάσιο σχολείο και η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου. Ακόμη, η επέκταση της δωρεάν χρήσης ασύρματου δικτύου τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης στο Δήμο.

  4. Στα Ιωάννινα: Η αλλαγή του τρόπου εγγραφής των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, ώστε να είναι συγκεκριμένα και διακριτά τα έργα και όχι να υπάρχουν γενικοί τίτλοι με έναν συνολικό προϋπολογισμό. Η ανάγκη απόφραξης και καθαρισμού των φρεατίων των ομβρίων υδάτων για την αποφυγή πλημμυρικών σημειακών φαινομένων. Η ολοκλήρωση των μνημονίων σχετικά με τις ενέργειες που αφορούν τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Επίσης, συζήτηση έγινε για το Πάρκο Πυρσινέλλα, την Πλατεία Πύρρου, τη μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου καθώς και την ανάγκη για επέκταση ή εξεύρεση νέας θέσης του δημοτικού νεκροταφείου.

  Ειδικά, για Ίδρυση νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Ηπείρου, στην Κόντσικα με τη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων Σταυρακίου, έργο το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξης, όπως κατατέθηκε στους δημότες τον Μάρτιο του 2019, η παράταξη σημειώνει τα παρακάτω:

  a. Η ίδρυση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

  b. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, στο ΟΤ579, εμβαδού 8.564,64m2, σε κατάλληλη θέση για ενδεχόμενη χωροθέτηση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ιωαννιτών. Η ανάγκη για την κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κληροδοτημάτων, κτλ. έχει τονιστεί έντονα τις τελευταίες δεκαετίες, για το σκοπό αυτόν άλλωστε το 2007 η τότε δημοτική αρχή προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Η πρόταση για τη χωροθέτηση αυτή, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής μελέτης σε συνδυασμό με την επέκταση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης Κενάν Μεσαρέ – Παράκαμψη Ιωαννίνων.

  c. Η προκαταρκτική μελέτη είναι αναγκαίο να εξετάσει τη σκοπιμότητα, την επιλογή του τόπου κατασκευής, τη διερεύνηση του μεγέθους και το κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου. Σκόπιμο είναι στο αντικείμενο της μελέτης αυτής να συμπεριληφθεί και ο έλεγχος και άλλων πιθανών σημείων στα όρια του Δήμου για την κατασκευή του έργου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.