Πέμπτη 28.05.2020
More

  Αποδοχή από τον ΟΚΠΑΠΑ δωρεάς εκ μέρους του G. Soros

  Επιστολή της παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» με επικεφαλής την Τ. Καλογιάννη προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ σχετικά με την αποδοχή από τον ΟΚΠΑΠΑ δωρεάς εκ μέρους του G. Soros.

  Αναλυτικά η επιστολή:

  «Κύριε Δήμαρχε,

  κατ’ αρχάς εύχομαι το αποτύπωμα του κορονοϊού στον Δήμο μας να είναι μηδενικό και, για ακόμα μία φορά, δηλώνω ότι, ως Παράταξη, είμαστε στη διάθεση του Δήμου.

  Με την παρούσα επιστολή, η Παράταξή μας επιθυμεί να ενημερωθεί για μία δωρεά η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ στο οποίο, όπως γνωρίζετε, δεν μετέχει εκπρόσωπος της Παράταξής μας ως τακτικό μέλος.

  Στο σημείο αυτό επισημαίνω ότι, αν και σας έχω, επανειλημμένα, ζητήσει να ενημερωνόμαστε εγκαίρως τόσο για τα θέματα ημερήσιας διάταξης των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου, όσο και για τις εισηγήσεις που τα συνοδεύουν, οι αρμόδιοι χειριστές των θεμάτων αυτών, όταν ανταποκρίνονται, παρέχουν τα στοιχεία μετά βίας και σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο, μετά από συνεχείς δικές μας υπομνήσεις.

  Επί του θέματος, στις 23 Μαρτίου 2020 στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με ΑΔΑ: 63ΥΩΟΚΠΕ-Ξ9Π, αναρτήθηκε απόφαση του Δ.Σ., που λήφθηκε την ίδια μέρα, μετά από συνεδρίαση δια περιφοράς που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, με προσκλήσεις που στάλθηκαν την ίδια μέρα.

  Η απόφαση τιτλοφορείται: «Αποδοχή Δωρεάς για ενίσχυση έκτακτων αναγκών του N.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.ΠΑ.) Δήμου Ιωαννιτών», και αφορά την αποδοχή δωρεάς για την ενίσχυση εκτάκτων αναγκών του ΟΚΠΑΠΑ για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, από το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations».

  Εξ αρχής, τονίζω ότι η παράταξή μας «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» είναι υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως για σκοπούς όπως η προστασία της δημόσιας υγείας, υπό την προϋπόθεση της πλήρους διαφάνειας. Αναρωτιόμαστε όμως, εάν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ γνώριζαν ποιο είναι το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations», το οποίο ανήκει στον κ. George Soros, ο οποίος κατά καιρούς απασχολεί τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με τρόπο αμφιλεγόμενο, για θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για τη χώρα μας, όπως το μεταναστευτικό, η Συμφωνία των Πρεσπών, κα.

  Επειδή, η δωρεά προκλήθηκε μετά από δικό σας αίτημα προς το ίδρυμα του κ. George Soros, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, παρακαλούμε για τα παρακάτω:

  1. Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή σας προς το ίδρυμα του κ. G. Soros.

  2. Με ποιά κριτήρια επιλέξατε να απευθυνθείτε στο συγκεκριμένo ίδρυμα, με δεδομένο ότι οι δωρεές του για την υγεία στην Ελλάδα, αφορούν μόλις το 2% της συνολικής χρηματοδότησής του, ενώ αντίθετα για το μεταναστευτικό και την «καταπολέμηση των διακρίσεων» διαθέτει σχεδόν το 90%; Δηλαδή είναι τελείως διαφορετικοί οι σκοποί του.

  3. Η διαχείριση του χορηγούμενου κονδυλίου από το ίδρυμα Soros πρόκειται να γίνει αυτόνομα και διακριτά σε ξεχωριστή γραμμή προϋπολογισμού;

  4. O ΟΚΠΑΠΑ είναι υποχρεωμένος να συντάξει απολογιστική έκθεση για τη διαχείριση αυτού του κονδυλίου; Αν ναι, σε ποιόν και πότε θα την υποβάλει;

  5. Σε ποιά άλλα ιδρύματα απευθυνθήκατε, ως Δήμαρχος, για τον ίδιο σκοπό και ποιες απαντήσεις λάβατε; Παρακαλώ να κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχετικά αιτήματα και οι τυχόν απαντήσεις.

  Τέλος, έκπληξη προκαλεί το γεγονός κύριε Δήμαρχε, ότι ούτε εσείς, ούτε ο ΟΚΠΑΠΑ, θεωρήσατε χρήσιμο να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας τόσο για το αίτημά σας προς το ίδρυμα Soros όσο και για τη δωρεά του, για την οποία ελπίζουμε ο Δήμος μας να μην έχει αναλάβει κάποια δέσμευση.

  Σας ευχαριστώ».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.