Δευτέρα 25.10.2021
More

  Απόφαση για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΛ 4

  Πολλά ερωτήματα που προς το παρόν μένουν αναπάντητα, προκάλεσε η απόφαση, που ελήφθη στο ΠΓΝΙ, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΛ 4

  Η πληρότητα στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου εδώ και 20 περίπου ημέρες κυμαίνεται μεταξύ 50-60% σε ένα σύνολο 80 περίπου διαθέσιμων κλινών. Με την απόφαση – που ήδη προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό του νοσοκομείου – το σύνολο των διαθέσιμων κλινών αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε λίγες περισσότερες από τις 60, κάτι που σημαίνει, ότι το ποσοστό πληρότητας αυτή τη στιγμή στις ΜΕΛ ανέρχεται σχεδόν στο 70%. Προφανώς όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις έχουν πολύ καλύτερη άποψη και γνώση της κατάστασης και επίσης προφανώς παίζει ρόλο το ότι μετά από μία παρατεταμένη περίοδο αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, με τα κρούσματα να έχουν σπάσει πολλά ρεκόρ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η πραγματική πίεση αποτυπώθηκε στις ΜΕΘ και όχι τόσο στις ΜΕΛ.

  Ωστόσο, φαντάζει οξύμωρο, να λαμβάνεται μία απόφαση αναστολής λειτουργίας μίας εκ των τεσσάρων ΜΕΛ, την ίδια χρονική στιγμή που το ιατρικό επιτελείο των τομέων και κλινικών που έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος και έχουν και την ευθύνη για την διαχείριση των περιστατικών που διακομίζονται και νοσηλεύονται με covid-19, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους επισημαίνουν, πως το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένο και πως δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα κάποια τάση μείωσης του φορτίου αυτού.

  Ρεκόρ εισιτηρίων – εξιτηρίων τον Μάρτιο

  Τα στοιχεία στο μεταξύ των εισαγωγών ασθενών με covid-19 το πρώτο τρίμηνο του έτους αποτυπώνουν την πίεση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτά τον Ιανουάριο στο ΠΓΝΙ έγιναν 33 εισαγωγές ασθενών covid -19, τον Φεβρουάριο έγιναν 63 και τον Μάρτιο που καταγράφεται ως ο μήνας με την μεγαλύτερη πίεση, έγιναν 134 εισαγωγές ασθενών covid -19.

  Αντίστοιχα καταγράφεται πάντως η πίεση που δέχθηκε το ΠΓΝΙ σε γενικότερο επίπεδο και όχι μόνο σε επίπεδο ασθενών covid -19, με τα στοιχεία των ασθενών, που έλαβαν εξιτήριο το ίδιο διάστημα και όχι μόνο των ασθενών covid. Έτσι, τον Ιανουάριο τα εξιτήρια ήταν 3520, τον Φεβρουάριο 3971 και τον Μάρτιο 4239.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ