Δευτέρα 12.04.2021
More

  Αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων

  Μία ακόμη φοιτητική κινητοποίηση

  Στο δρόμο βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενώ καταδικάζουν τις όποιες προσπάθειες επέμβασης της αστυνομίας.

  Να θυμίσουμε ότι η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τελεί υπο κατάληψη και η Σύγκλητος εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, αφενός συντάσσεται με το αίτημα επανεκκίνησης των δια ζώσης μαθημάτων στις σχολές και αφετέρου λέει ένα ξεκάθαρο «όχι» στην όποια επέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

  Οι φοιτητές στη νέα τους συγκέντρωση τόνισαν για ακόμη μια φορά ότι «δεν θα κάνουν πίσω και θα ακυρώσουν το νόμο στην πράξη μην επιτρέποντας την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Μάλιστα, κάλεσαν και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα να ακολουθήσουν τον δρόμο της αντίστασης και της ενδυνάμωσης των αντιδράσεων.

  Καλούν τους φοιτητές και άλλων πανεπιστημίων της χώρας να εντείνουν τις δράσεις τους με μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και των διαδηλώσεων, ενώ ζητούνκαι από τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα, με τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

  Ένα επιπλέον ζήτημα που προβάλλουν οι φοιτητές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και το εαρινό εξάμηνο θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως φοίτηση, με τους πρωτοετείς φοιτητές ειδικότερα να μην ξέρουν ακόμη τι θα πει αμφιθέατρο.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ