Δευτέρα 18.10.2021
More

  Αποκατάσταση της αλήθειας από το νοσοκομείο Φιλιατών

  Απάντηση σε δημοσιεύματα και θεωρίες σχετικά με τη δειγματοληψία και τις αναλύσεις των δειγμάτων δίνει το Νοσοκομείο Φιλιατών

  Με αφορμή αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορες θεωρίες που διακινούνται, από το Νοσοκομείο Φιλιατών ανακοινώνονται τα εξής:

  • Από την αρχή της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών έχουν ληφθεί 1040 δείγματα, από τα οποία δώδεκα (12) θετικά χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα καθώς τόσους μήνες με τόσους νοσηλευόμενους ασθενείς δεν παρατηρήθηκε διασπορά του κορωνοϊού εντός του Νοσοκομείου.
  • Το Εργαστήριο αναφοράς COVID 19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στελεχώνεται από άριστους επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και η αξιοπιστία του δεν αμφισβητείται
  • Η μη άρτια λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, για την διενέργεια του τεστ, ή θα είναι φτωχή σε υλικό (όποτε και ζητείται επανεξέταση από το ίδιο το εργαστήριο), ή θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα αλλά ποτέ σε θετικό.
  • Για τόσο σοβαρά θέματα, απαντήσεις παίρνουμε μόνο από τους ειδικούς και δεν απευθυνόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία εντυπώσεων .
  • Θεωρίες που κινούνται στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας δεν μας αφορούν, ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας συνεχίζουμε το έργο μας γνωρίζοντας ότι έχουμε την πλειοψηφία του κόσμου στο πλευρό μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ