Τετάρτη 03.06.2020
More

  Αποκατάσταση ζημιών στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα

  Τρία και πλέον χρόνια μετά τους σεισμούς τον Οκτώβριο του 2016, ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί, κυρίως στη στέγη του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

  Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης που χτίστηκε μεταξύ 1830 και 1840. Περιήλθε στο Δήμο την δεκαετία του 1920 ως κληροδότημα από τον Βασίλειο Πυρσινέλλα.

  Το αρχοντικό αναστηλώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φιλοξενεί κατά κύριο λόγο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

  Στους σεισμούς του 2016 είχαν προκληθεί ζημιές κυρίως στη στέγη και στις καμινάδες του κτιρίου.

  Το 2017 ο δήμος εκπόνησε μελέτη η οποία εγκρίθηκε και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, χωρίς ωστόσο να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

  Οι εργασίες αποκατάστασης είναι πλέον σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και αποκατάσταση των καμινάδων στην αρχική τους μορφή, την αποκατάσταση τμημάτων της στέγης και άλλες συντηρήσεις που απαιτούνται εξ αιτίας ζημιών που προήλθαν από φθορές και την διάβρωση του νερού.

  Τέλος και όπως προβλέπεται στη μελέτη θα γίνει ανακατασκευή στο στέγαστρο του αύλιο χώρου, στην οδό Αραβαντινού.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο Ι. Βιτάλης για τις ελληνοποιήσεις προϊόντων

  Δήλωση του κ. Ιωάννη Βιτάλη Προέδρου Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Αντιπροέδρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

  Με μικρές αλλαγές «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου ως το τέλος Ιουνίου

  Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή, καθώς το μέτρο έχει αγκαλιαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

  Δωρεά υφασμάτινων μασκών από την Τράπεζα Ηπείρου στον ΟΚΠΑΠΑ

  Ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. παρέλαβε από τα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου υφασμάτινες μάσκες προστασίας για το προσωπικό των δομών του

  Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια – Τι ισχύει για κατασκηνώσεις και εστιατόρια

  Την άρση των μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

  Επί ποδός η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

  Επί ποδός θα είναι η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση εκδρομέων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.