Τετάρτη 24.02.2021
More

  Αποκλεισμένες τρεις οικογένειες στην Ιτέα Ζαγορίου

  Μεγάλες πληγές άφησε πίσω της η κακοκαιρία του τελευταίου 24ώρου σε όλη την Ήπειρο, κυρίως στον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων και της Άρτας

  Στο Ανατολικό Ζαγόρι έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στο επαρχιακό ιδικό δίκτυο, όπως και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο με μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται μεταξύ Ιτέας – Πέτρας, όπου τα νερά των χειμάρρων παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

  Στον συνοικισμό Λιάπη της Ιτέας έχουν αποκλειστεί λόγω των κατολισθήσεων και καθιζήσεων στους οδούς πρόσβασης τρεις οικογένειες, με τα μέλη τους ωστόσο να είναι καλά στην υγεία τους και να γίνονται προσπάθειες από μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Ζαγορίου, να διανοιγεί νέα πρόσβαση, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με τον οικισμό.

  Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ακόμη στο οδικό δίκτυο Ηλιοχωρίου – Βρυσοχωρίου και Ελατοχωρίου – Φλαμπουραρίου. Στη Λάιστα επίσης κατέρρευσαν σε δύο τουλάχιστον σημεία τμήματα των τεχνικών (σαρζανέτ) που είχαν κατασκευαστεί πρόσφατα.

  Ζημιές ακόμη καταγράφονται σε δεξαμενές ύδρευσης οικισμών,αλλά ο έλεγχος και η καταμέτρηση των ζημιών για να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ