Τρίτη 23.04.2024
More

  Απομακρύνθηκε δένδρο που έπεσε στην αυλή

  Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί μετά την πτώση ενός πανύψηλου δένδρου στην είσοδο του αύλειου χώρου του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου αντίστοιχα της Κρανούλας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από την Κυριακή, είχαν ως αποτέλεσμα να γκρεμίσουν το δένδρο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

  Έτσι, νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δήμος Ιωαννιτών, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και αυτοψίας που έγινε από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, με απόφαση του δημάρχου κ. Μπέγκα έκανε γνωστό πως τη Δευτέρα και οι δύο σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές καθώς εκτός του ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν τα πεσμένα τμήματα του δένδρου από την αυλή, θα έπρεπε να αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση.

  Τμήματα του δένδρου, όταν έπεσαν από τον ισχυρό αέρα, παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα όχι μόνο τα δύο σχολεία, αλλά σχεδόν το μισό χωριό να μείνει χωρίς ρεύμα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας όταν και η βλάβη αποκαταστάθηκε με ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ και του εργολάβου.

  Πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό ίσως αποτελέσει και μία καλή αφορμή, ώστε να κινητοποιηθεί ο υπηρεσιακός μηχανισμός του δήμου Ιωαννιτών και σε συνεργασία και με την ΔΕΔΔΗΕ και το Δασαρχείο να ελέγξουν από κοινού την κατάσταση στον αύλειο χώρο όλων των σχολείων του δήμου ώστε εάν υπάρχουν δένδρα σε μεγάλα ύψος, ή να κοπούν ή να κλαδευτούν ώστε ακόμη και σε μία αντίστοιχη περίπτωση με αυτήν της Κρανούλας, ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου ατυχήματος να περιοριστεί στο ελάχιστο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ