Δευτέρα 22.04.2024
More

  Αποστάσεις από τη θέση Ιερώνυμου για τις βαπτίσεις

  Σαφείς αποστάσεις από τη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου σχετικά με την άποψη που εξέφρασε για το εάν, πότε και με ποια διαδικασία θα μπορούν να βαφτίζονται από την Εκκλησία τα παιδιά των ομόφυλων γονέων, πήρε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος.

  Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε επί μακρόν, αν και οι θέσεις ήταν εκ των προτέρων γνωστές και σαφείς.

  Ωστόσο, η δήλωση του κ. Ιερώνυμου σχετικά με τη διαδικασία της βάπτισης των παιδιών προκάλεσε τριγμούς στην Ιεραρχία και δυσαρέσκεια και αυτή φάνηκε από τη δήλωση του κ. Μαξίμου που τόνισε πως η Σύνοδος άλλα συμφώνησε να πράξει και όχι να βγαίνει κάθε Ιεράρχης και να λέει την άποψή του.

  «Η Σύνοδος έχει καθήκον να παίρνει θέση και να διδάσκει το λόγο του Ευαγγελίου, χωρίς να υβρίζει ούτε να προσβάλει κάποιον άνθρωπο. Η Εκκλησία θα συνεχίσει να συσκέπτεται για να δει ποια μέτρα θα λαμβάνει για τη συνέχιση της πνευματικής της παρουσίας, αλλά και ποια παιδαγωγικά και πνευματικά μέτρα μπορεί να λάβει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δε θέλω όμως να προλάβω κάποιον, ούτε να πω αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος, διότι στη Σύνοδο συμφωνήσαμε ότι για όλα αυτά τα Κανονικά θέματα θα ασχοληθούν οι Συνοδικές Επιτροπές που θα εγγυηθούν στη Σύνοδο που θα μελετήσει τις εισηγήσεις και θα αποφασίσει. Επομένως, δεν είναι σωστό κάθε μεμονωμένος Αρχιερέας να λέει το δικό του, για τα Συνοδικά θέματα», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ