Τρίτη 24.05.2022
More

  Άρτα: Τα σχολεία που μένουν κλειστά σήμερα

  Κλειστά τα σχολεία της Ροδαυγής, του Κορφοβούνιου και το 1o Γυμνάσιο – Λύκειο Άρτας

  Εξαιτίας της χιονόπτωσης, του συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων και κατόπιν συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, να παραμείνουν κλειστά το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο στο Κορφοβούνι και το Δημοτικό της Ροδαυγής.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές διαμένουν στις ανωτέρω περιοχής (Κορφοβούνι, Πιστιανά, Ροδαυγή) και αδυνατούν μα μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες που φοιτούν (γυμνάσια και λύκεια) ο Δήμος είναι σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι απουσίες τους θα είναι δικαιολογημένες.

  Κλειστά θα παραμείνουν και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Άρτας, λόγω σοβαρής βλάβης που έχει υποστεί το σύστημα θέρμανσης του σχολείου. Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων στο Δήμο.

  Σήμερα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις συγκεκριμένες περιοχές και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

  Η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

  Επί ποδός βρίσκεται όλο το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, πλήττει την Άρτα και ειδικότερα στις περιοχές Κορφοβούνι, Πιστιανά και Ροδαυγή. Η επιφυλακή από το προσωπικό του Δήμου θα συνεχιστεί για όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να εξασθενήσει το κύμα κακοκαιρίας.

  Για την υλοποίηση του σχεδιασμού συνεργάζονται, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Τροχαία Άρτας, εθελοντές κάτοικοι και τοπικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων.

  Όλος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου βρίσκεται στο δρόμο και θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή προκειμένου να καθαρίζει τους δρόμους για να μην κινδυνεύσουν με αποκλεισμό ούτε οι πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Μέχρι στιγμής όλοι ο δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού προκειμένου να μην παγώσει το χιόνι.

  Φορτηγά θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το οδικό δίκτυο ειδικότερα εκεί που εντοπίζονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Ένα γκρέιντερ, τρία σκαπτικά μηχανήματα (JCB), μια μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρές, ιδιώτες με τα μηχανήματά τους που είναι συμβεβλημένα με τον Δήμο, έχουν διασπαρθεί στα ορεινά του Δήμου και συγκεκριμένα σε κεντρικούς δρόμους και δρόμους εντός των χωριών του Κορφοβουνίου, των Πιστιανών και της Ροδαυγής, προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο μέσα στους οικισμούς ανοιχτό.

  Οδηγίες προς τους δημότες

  Ο Δήμος Αρταίων, απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για τις μετακινήσεις, στις περιοχές αυτές. Λόγω του πιθανού παγετού σε διάφορα σημεία, συνιστάτε στους οδηγούς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

  Επιπλέον να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε σημεία που ενδέχεται να εμποδίσουν την διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις πρώτες πρωινές ώρες όταν θα βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές

  Οι  δημότες για οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλεφωνά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων :6972247001, 6977722076 και για έκτακτα περαστικά στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημότη :6988226938.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ