Κυριακή 02.04.2023
More

  ΑΡΤΑ -Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες από σφοδρή χαλαζόπτωση

  Ζημιά καταγράφουν τα αγροτικά νοικοκυριά της Άρτας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν με χαλάζι τις καλλιέργειες

  Ζημιά καταγράφουν τα αγροτικά νοικοκυριά της Άρτας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, έπληξαν με χαλάζι τις καλλιέργειες κυρίως ακτινιδίων αλλά και εσπεριδοειδών σε περιοχές του κάμπου της Άρτας.

  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Ηχώ της Άρτας», οι ζημιές εντοπίζονται στο Δήμο Νικ, Σκουφά και στα χωριά από Κομπότι μέχρι Συκιές, Κομμένο, Περάνθη και Νεοχώρι. Οι αγρότες που επλήγησαν ζητούν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς τις περιοχές που χτύπησε το χαλάζι επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, που συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννη Παπαγιάννη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή, έχει ανοίξει αναγγελία για δηλώσεις για το φυτικό κεφάλαιο που γίνονται ατελώς.

  Αυτή την περίοδο, τα εσπεριδοειδή που καλύπτονται για ζημιές από χαλαζόπτωση είναι οι ποικιλίες βαλέντσια, Lane Late, τα λεμόνια και τα μανταρίνια Ορτάνικ.

  Σε ό,τι αφορά τα ακτινίδια, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει καρπός, που μπορεί να είναι λόγος αποζημίωσης, όμως οι ζημιές στα κλαδιά είναι εμφανής και όταν θα αρχίσουν να δένουν οι καρποί τότε θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ