Τετάρτη 24.04.2024
More

  Αυτόφωρη σύλληψη δύο λαθροθήρων

  Η προβλεπόμενη διαδικασία ακολουθείται για την περίπτωση επ’ αυτοφώρω σύλληψης δύο επίδοξων λαθροθήρων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

  Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη θέση «Παλαιοστάνη» του οικισμού Γρέβιας στην ΤΚ Πηγών του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας, απογευματινές ώρες, θηροφύλακας της Ε’ ΚΟΗ έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός δικύκλου που κινούνταν σε δασικό δρόμο, έχοντας ανοιχτό έναν φακό – προβολέα μεγάλης εμβέλειας.

  Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο οδηγός του δικύκλου είχε εκτός θήκης ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο), το οποίο έφερε δύο φυσίγγια και ήταν έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

  Ο συλληφθείς, που όπως διαπιστώθηκε δε διαθέτει καν άδεια θήρας, αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο, τα φυσίγγια και τον φακό – προβολέα.
  Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από την κείμενη νομοθεσία με τη δικογραφία να αποστέλλεται στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.
  Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε, στη θέση «Λογαρού» της ΤΚ Τετρακώμου του Δήμου Κεν. Τζουμέρκων, ένα άτομο, να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, τη νόμιμη άδεια θήρας.

  Το άτομο αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια που έφερε μαζί του και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία ώστε να οριστεί τακτική δικάσιμος.
  Η κυνηγετική περίοδος για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται και η περίοδος άσκησης θήρας για τα πτερωτά θηράματα.

  Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμπεριφορά που κινείται εκτός του νόμιμου πλαισίου για την θήρα, πολύ δε περισσότερο, συμπεριφορές που προκαλούν ζημία στο φυσικό πλούτο της περιοχής και στα ζώα της άγριας πανίδας, αλλά και συμπεριφορές που προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια.
  Απευθύνει δε, έκκληση προς κάθε πολίτη, να ενημερώνει την Θηροφυλακή ή τις συναρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να υπάρξει άμεσος συντονισμός και παρέμβαση για την αποτροπή και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ