Δευτέρα 20.03.2023
More

  Αυξανόμενο το ενδιαφέρον για την Κόνιτσα

  Σταδιακή άνοδος της επισκεψιμότητας, όπως αποδείχτηκε και το Πάσχα

  Κάθε τριήμερο ή εορταστική περίοδος, όπως είναι το Πάσχα, η Κόνιτσα φορά τα… καλά της και υποδέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, ενισχύοντας το τουριστικό της προϊόν.

  Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να προκύπτει και να ισχύει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όπου ξεκίνησε μία σταδιακή άνοδος του ρεύματος επισκεψιμότητας, το οποίο εκτινάχθηκε το φετινό Πάσχα. Εκτός από το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την αναζήτηση νέων προορισμών και στη χώρα ευρύτερα και στην Ήπειρο ειδικότερα, ρόλο σύμφωνα με τον δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου παίζει και η διαφημιστική προβολή της Κόνιτσας, αλλά και η τηλεοπτική σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, που έζησε στην Κόνιτσα και μόνασε στη Μονή Στομίου.

  «Ήταν χαρακτηριστική η εικόνα της Δευτέρας του Πάσχα, όπου το μονοπάτι από την παλιά πέτρινη γέφυρα της Κόνιτσας μέχρι τη Μονή Στομίου είχε κατακλυστεί από επισκέπτες που θέλησαν να προσκυνήσουν το μοναστήρι όπου έζησε ο Παΐσιος, κάτι στο οποίο έχει παίξει ρόλο η τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται τους τελευταίους μήνες. Οι επαγγελματίες του τουρισμού μας λένε, ότι ποτέ άλλοτε από το 2010 δεν είχαν ξαναδεί τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα στην Κόνιτσα και είμαστε αισιόδοξοι, ότι μελλοντικά αυτό θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα για όλους», ανέφερε ο κ. Εξάρχου.

  Διαμαρτυρία για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

  Εξαίρεση πάντως στο χαρούμενο και γιορτινό κλίμα των ημερών αποτέλεσαν οι διαμαρτυρίες επισκεπτών για την αδυναμία εξυπηρέτησης με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αφού δεν υπήρχαν προγραμματισμένα δρομολόγια το Μεγ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Ο κ. Εξάρχου τόνισε, ότι το γεγονός αυτό δεν παρατηρείται μόνο τις ημέρες του Πάσχα, αλλά είναι κάτι που αποτελεί μία πραγματικότητα τα χρόνια της πανδημίας, απευθύνοντας έκκληση προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, να επιστρέψει στο ίδιο καθεστώς δρομολογίων όπως και πριν την πανδημία, από την Πρωτομαγιά.

  «Έχουμε αποστείλει επιστολές στη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό με την έλλειψη δρομολογίων αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Ελπίζω και εύχομαι από την 1η Μαΐου και μετά, όπου παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί, το ΚΤΕΛ να λειτουργεί όπως και πριν την πανδημία. Δέχομαι, ότι είναι μία ιδιωτική επιχείρηση, η οποία όμως όταν τα χωριά είχαν κόσμο και είχε γεμάτα τα λεωφορεία δε μοιραζόταν τα έσοδά της με τους πολίτες, ενώ τώρα μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Αυτί θεωρώ, ότι είναι λάθος και χρειάζεται από τη στιγμή, που οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες και έχουν μάλιστα το μονοπώλιο στις εσωτερικές γραμμές, να ασκούν και κοινωνική πολιτική», σημείωσε ο κ. Εξάρχου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ