Σάββατο 27.02.2021
More

  Αυξημένη επιφυλακή στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας

  Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας που δέχεται σε καθημερινή βάση πλοία από την γειτονική Ιταλία που εδώ και 20 περίπου ημέρες αντιμετωπίζει μία έκτακτη κατάσταση λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση, που σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη ήταν απαραίτητη και επειδή εκτός των άλλων έστειλε και ένα σαφές μήνυμα, ένα παράδειγμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής και στους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά και σε όσους ταξιδεύουν.

  Τα περιθώρια βέβαια παρέμβασης και διαπίστωσης τυχόν ύποπτου κρούσματος είναι συγκεκριμένα, όμως ήδη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει διαμορφωθεί ένας κατάλληλος χώρος για την υποδοχή τυχόν ύποπτου κρούσματος, μέχρι αυτό να εξεταστεί και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αναφοράς, που είναι το ΠΓΝΙ.

  «Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε κινηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε προληπτικό επίπεδο, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι γιατροί και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Κυρίως για τους εργαζόμενους που υπήρχε και υπάρχει ανησυχία, έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε τις υποδομές με μέσα προστασίας, όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά και βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τα τουριστικά πρακτορεία και τις εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από την Ιταλία, ώστε να είμαστε σε άμεση ετοιμότητα, εάν παραστεί ανάγκη», σημείωσε η κα Δηλαβέρη.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ