Σάββατο 13.07.2024
More

  Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον για τα Ιωάννινα

  Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια στην τουριστική αγορά των Ιωαννίνων ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι

  Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια στην τουριστική αγορά των Ιωαννίνων ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, εποχή που δε θεωρείται από τις κορυφαίες στην περιοχή, παρόλα αυτά όμως το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών είναι διαρκώς αυξανόμενο.

  Αυτό προκύπτει μέσα από τη ζήτηση για καταλύματα στα Ιωάννινα τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Booking.com στο νέο της στατιστικό δελτίο.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και ο Στ. Σιούτης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και νυν μέλος του Δ.Σ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση για τα καταλύματα στην περιοχή των Ιωαννίνων έχει αυξηθεί κατά 2,57%, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Επίσης, το δελτίο δίνει και σημαντικά στοιχεία για το προφίλ των ενδιαφερόμενων επισκεπτών.

  Πρωτοτυπία αυτή τη φορά αποτελεί το γεγονός πως η πλειονότητά τους (άνω του 60%) είναι από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα, ενώ οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες προέλευσης των ενδιαφερόμενων επισκεπτών είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Γερμανία και το Ισραήλ.

  Στο γεγονός αυτό συνέβαλαν οι σύγχρονοι οδικοί άξονες, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η αύξηση των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας ξανά την σημασία τους στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.

  Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες (περίπου 40%) αναζητούν κατάλυμα για τις επόμενες 8-30 ημέρες και σκοπεύουν να διαμείνουν 3-7 βράδια. Σημειώνεται πως, περισσότερο δημοφιλής είναι ο προορισμός «Ιωάννινα» για ζευγάρια και οικογένειες και δευτερευόντως για γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες.

  Τέλος, οι περισσότεροι προτίμησαν να αναζητήσουν κατάλυμα χρησιμοποιώντας κάποια κινητή συσκευή.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ