Παρασκευή 30.07.2021
More

  Αυξήθηκαν οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

  Δύσκολη περίοδος για τους πρατηριούχους

  Αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η διάθεση σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των πρατηριούχων- βενζινοπωλών, Θανάση Παπαδόπουλο, πηγαίνει καλύτερα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο συγκεκριμένος κλάδος.

  Η κατάσταση και για τα πρατήρια καυσίμων είναι δύσκολη καθώς αφενός το κέρδος από το πετρέλαιο θέρμανσης είναι μικρό και αφετέρου έχει μειωθεί σημαντικά και εξαιτίας της καραντίνας η κίνηση των οχημάτων.

  Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί αισθητά, καθώς οι περισσότεροι βάζουν βενζίνη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες που δεν είναι οι καλύτερες.

  «Το πετρέλαιο θέρμανσης πηγαίνει λίγο καλύτερα. Όσο περνάει ο χρόνος και μειώνονται τα αποθέματα του πετρελαίου που είχε προμηθευτεί ο κόσμος από την προηγούμενη περίοδο, τόσο αυξάνονται και οι παραγγελίες. Βέβαια, λαμβάνουν μικρές ποσότητες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κινείται λίγο η αγορά και θα υπάρξει και καλύτερη αγοραστική ζήτηση όταν δοθεί και η σχετική επιδότηση για την θέρμανση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

  Στο μεταξύ, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του κλάδου είναι ότι δεν έχουν μπει στις πληττόμενες επιχειρήσεις: «Θεωρούν ότι εμείς δεν έχουμε προβλήματα. Προς στιγμήν δεν έχουμε μπει στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ