Σάββατο 04.02.2023
More

  «Casus belli» η απόφαση μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής

  «Το τμήμα θα παραμείνει στην Πρέβεζα» λέει ο Στράτος Ιωάννου

  Casus belli αποτελεί για τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, αλλά και για τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Πρέβεζας, η  απόφαση για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα.

  Η απόφαση έπεσε σαν «βόμβα» στην κοινωνία της Πρέβεζας ενώ όλοι είναι ανάστατοι από αυτή την εξέλιξη.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ITV ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αλλά και οι τοπικοί βουλευτές διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το τμήμα θα παραμείνει στην Πρέβεζα.

  Ο κ. Ιωάννου έκανε λόγο για μια απόφαση μονομερή και βιαστική αφού πλην των καθηγητών δεν μετείχε κανείς άλλος εργαζόμενος του Τμήματος και δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

  «Οι καθηγητές πρέπει να σταματήσουν να κοιτούν την πάρτη τους. Βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν αυτό που πάντα ήθελαν, να κλείσουν δηλαδή το τμήμα και να το μεταφέρουν στα Γιάννενα. Όφειλαν να δώσουν ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να καταγραφεί στην πράξη η νέα πραγματικότητα στην ανώτατη εκπαίδευση. Αυτοί κινήθηκαν πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μελάνι… ούτε είκοσι μέρες δεν έχουν περάσει από την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων…»
  είπε.

  Ούτε καν περίμεναν να δουν τα δεδομένα

  Ο κ. Ιωάννου άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας ότι οι καθηγητές δεν περίμεναν ούτε καν να δουν πόσοι νέοι φοιτητές θα εγγραφούν και θα παρακολουθήσουν.

  Επίσης κρίσιμο στοιχείο είναι η σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

  «Όφειλαν να δώσουν έναν επαρκή χρόνο για να δούμε πολλές πτυχές στην πράξη. Εν τέλει μπορεί να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Όμως αυτό δεν το έκαναν. Βιάστηκαν να πάρουν μία απόφαση για μεταφορά αντί να δούμε πως θα κυλήσει η χρονιά και ποιοι τρόποι ενδυνάμωσης μπορούν να εφαρμοστούν» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ