Πέμπτη 13.06.2024
More

  Χιλιάδες επισκέπτες στην εορταστική πόλη

  Το 100% της πληρότητας αγγίζουν τα Γιάννενα σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρο Σουρέλη που μίλησε στο ITV.

  Από όλα είχε το τετραήμερο των Χριστουγέννων στα Γιάννενα.

  Είχε σίγουρα πολλούς επισκέπτες, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε όλον τον νομό. Ειδικά από την Κυριακή έμοιαζε να γίνεται το αδιαχώρητο τόσο στους πεζοδρόμους του κέντρου όσο και στο ιστορικό κέντρο.

  Το γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε και την ημέρα των Χριστουγέννων ενώ πολύς κόσμος βρέθηκε και χτες στην πόλη.

  Το 100% της πληρότητας αγγίζουν τα Γιάννενα σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρο Σουρέλη που μίλησε στο ITV.

  «Πρέπει να υπάρχει από όλους προσοχή καθώς όσο γρήγορα ανεβαίνει ο προορισμός τόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή», πρόσθεσε.

  Η ομίχλη ήταν ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ημερών που ανά χρονικά διαστήματα έκανε ακόμα πιο έντονη την παρουσία της ειδικά τα βράδια.

  Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών αλλά και η εύλογη κινητικότητα όλων προς τις περιοχές κυρίως της Ανεξαρτησίας ή του Κάστρου έφερε και κυκλοφοριακά προβλήματα όπως και προβλήματα με τη στάθμευση.

  Ένα άλλο πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν η συσσώρευση σκουπιδιών σε κάδους και στο ιστορικό κέντρο και σε άλλες περιοχές.

  Κριτική στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων ασκεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

  «Οι Δημοτικές Αρχές που δεν προγραμματίζουν ούτε μία (1) πρόσληψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, που δεν κάνουν ούτε καν προσλήψεις συμβασιούχων, από κοινού απαξιώνουν τις υπηρεσίες, μειώνουν τις δαπάνες μισθοδοσίας ώστε να περισσεύουν λεφτά για τους εργολάβους» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

  «Ο λαός της πόλης που περπατούσε μαζί με τους τουρίστες ανάμεσα σε βουνά σκουπιδιών τις μέρες των Χριστουγέννων, να μην δεχτεί καμία αύξηση των ανταποδοτικών για να  θησαυρίσουν  ακόμα περισσότεροι εργολάβοι το 2024!

  Να απαιτήσει στο πλάι των εργαζόμενων στους Δήμους να στελεχωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό ώστε να απολαμβάνει όλο το χρόνο φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας», αναφέρει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πλευρά της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ