Πέμπτη 11.08.2022
More

  Χρ. Ντακαλέτσης: Να παραταθεί το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

  Ζητά με επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

  Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, με αίτημα την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, απέστειλε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, Χρ. Ντακαλέτσης.

  Όπως τονίζει ο κ. Ντακαλέτσης, «η υποδοχή των ωφελούμενων στους Δήμους μας συνέπεσε με την έναρξη του χειμώνα, ο οποίος στην περίπτωση της Ηπείρου δρα ανασταλτικά στην κατασκευή όλων των έργων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι να μην καταφέρουν να αξιοποιήσουν το εργατοτεχνικό προσωπικό παρά τις τεράστιες ανάγκες που είχαμε».

  «Ταυτόχρονα», προσθέτει, «η λήψη μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, η εξ αποστάσεως εργασία, οι άδειες ειδικού σκοπού είχαν σαν αποτέλεσμα και οι υπόλοιποι ωφελούμενοι στις υπηρεσίες μας να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τους σκοπούς του προγράμματος που αποσκοπεί…».

  Ως εκ τούτου, ο κ. Ντακαλέτσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την πιθανότητα παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς και οι καιρικές συνθήκες που βελτιώνονται, θα επιτρέψουν στο εξής, να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες δράσεις για τις οποίες προσελήφθη το προσωπικό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ