Τρίτη 20.10.2020
More

  Χτίζοντας βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού

  Το σχέδιο του Δήμου Ζίτσας για να μετατραπεί η περιοχή σε τουριστικό προορισμό

  Μία φιλόδοξη προσπάθεια να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζίτσας σε έναν ακόμη ελκυστικό προορισμό της Ηπείρου για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρεί ο δήμος Ζίτσας μέσω του πλάνου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για το 2021, που παρουσιάστηκε στο δημ. συμβούλιο και έλαβε τη σχετική έγκριση και από τον ΕΟΤ.

  Η περιοχή παραμένει ακόμη παρθένα σε τουριστικό επίπεδο, με την επισκεψιμότητα να βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο, ωστόσο κάποια πρώτα ψήγματα ενδιαφέροντος άρχισαν ήδη να εμφανίζονται το καλοκαίρι, προκαλώντας με τη σειρά τους, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναζήτηση τουλάχιστον περισσότερων πληροφοριών.

  Οι δυνατότητες που έχει η περιοχή της Ζίτσας σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Ράδο είναι αναρίθμητες, αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες. Ωστόσο το κρίσιμο σημείο για τον δήμο Ζίτσας, όπως περιγράφεται στο πλάνο ανάπτυξης και προβολής, είναι να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και σε ένα δεύτερο επίπεδο, να ενισχυθούν τα κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα της διαμονής και της εστίασης.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Ράδος τόνισε, ότι το πλάνο δεν κατατείνει σε κάτι άλλο πλην της διεκδίκησης για την περιοχή ενός κομματιού της συνολικής επισκεψιμότητας στην Ήπειρο και στα Ιωάννινα, αλλά επίσης και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα ενισχύσει τις πιθανότητες επενδυτικού ενδιαφέροντος.

  Το πλάνο ανάπτυξης στηρίζεται σε τέσσερις θεματικούς άξονες που συναπαρτίζουν τα «τουριστικά μονοπάτια της Ζίτσας» και οι οποίοι είναι:

  1.Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός τουρισμός

  2. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες

  3. Οινοτουρισμός – Γαστρονομικός τουρισμός

  4. Πολιτισμικός – Πολιτιστικός – Ιστορικός τουρισμός.

  «Απώτερος σκοπός αυτής της πρότασης, μέσα από την εφαρμογή της, βάζοντας εμπράκτως την Ζίτσα στον τουριστικό χάρτη, είναι να ενισχύσει την τοπική κοινωνία, δηλαδή τους δημότες και τις επιχειρήσεις. Μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ζήτηση νέων υπηρεσιών και φιλοδοξούμε να περιορίσει ή και να αντιστρέψει την ερήμωση που κάποιες από τις κοινότητες του δήμου μας αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο κ. Ράδος.

  Το στοίχημα  των επενδύσεων Μόνο με την πιστή εφαρμογή του πλάνου, είναι δύσκολο έως αδύνατο να ελπίζει κάποιος, ότι μπορεί πράγματι η περιοχή να αποσπάσει ένα μερίδιο από την τουριστική «πίτα» της Ηπείρου. Κομβικό σημείο είναι σύμφωνα με τον κ. Ράδο, η ανάπτυξη υποδομών ή η βελτίωση υπαρχουσών, όπως είναι ο δημοτικός ξενώνας στη Ζίτσα, που την προσεχή Παρασκευή, βγαίνει σε δημοπρασία. «Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό σε αυτή την αρχική φάση να υπάρχουν επενδύσεις, που θα δώσουν περισσότερες κλίνες στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε, ότι από τη Ζίτσα θα γίνει μία καλή αρχή και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Ράδος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 15 στα Γιάννενα

  Στα 667 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ  

  Νέα κρούσματα σε σχολεία των Ιωαννίνων

  Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία

  Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά στο Ν. Ιωαννίνων

  Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.