Τρίτη 05.03.2024
More

  Δ. ΠΑΝΟΥ -Εκκίνηση για τους παιδικούς σταθμούς με προτεραιότητα στα παιδιά

  Ο κ. Πάνου ανέφερε ότι σε πολλούς παιδικούς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και σε άλλους είναι σε εξέλιξη

  Στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) αναρτώνται τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου όλα είναι έτοιμα ενώ συνεχίζονται σε πολλούς παιδικούς σταθμούς εργασίες συντήρησης που γίνονται στο γενικό πλαίσιο των έργων που κάνει ο ΟΚΠΑΠΑ σχεδόν στο σύνολο των παιδικών σταθμών.

  Ο κ. Πάνου ανέφερε ότι σε πολλούς παιδικούς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και σε άλλους είναι σε εξέλιξη ενώ δήλωσε ότι όλοι οι παιδικοί σταθμοί είναι έτοιμοι για την υποδοχή των παιδιών.

  Αναφορικά με την δυνατότητα κάλυψης που έχουν οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ ανέφερε ότι τα όποια προβλήματα αφορούν κυρίως τα βρεφικά τμήματα λέγοντα ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν τα συγκεκριμένα τμήματα και να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

  «Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών καλεί τους ωφελούμενους – κατόχους voucher, που επιθυμούν να δηλώσουν θέση για τους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, να προσέλθουν από την Τετάρτη 31 Αυγούστου έως και Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (7.30 το πρωί έως 3 το μεσημέρι) στον 2ο Παιδικό Σταθμό στην Πλατεία Πάργης.  Από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου (8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι) η κατάθεση των voucher από τους ωφελούμενους θα συνεχιστεί στη Διεύθυνση των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών (Αβέρωφ 6, 2ος όροφος).
  Σχετικά με τους ωφελούμενους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠμεΑ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., η κατάθεση voucher θα πραγματοποιείται στο ΚΔΑΠμεΑ (Εθνικής Αντιστάσεως 6, περιοχή Καρδαμιτσίων), από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

  Τα απαραίτητα έγγραφα

  Για τη διαδικασία εγγραφής οι ωφελούμενοι γονείς πρέπει να προσκομίσουν εκτυπωμένο το voucher και το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας του ωφελούμενου, καθώς και να γνωρίζουν τους ΑΜΚΑ του παιδιού και του ωφελούμενου, το ΑΦΜ του ωφελούμενου και διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και e-mail.
  Η κατάθεση των voucher θα γίνεται σύμφωνα με την σειρά προσέλευσης των ωφελούμενων» ανέφερε ο κ. Πάνου υπογραμμίζοντας ότι θα κάνουν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να μπορέσουν να υποδεχτούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα παιδιά στις δομές.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ