Πέμπτη 23.03.2023
More

  Δε θα πέφτει καρφίτσα …τα Χριστούγεννα

  Για ακόμη μια χρονιά η Ήπειρος και ειδικά η πρωτεύουσά της συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων.

  Το ομιχλώδες τοπίο σε συνδυασμό με την γραφικότητα των Ιωαννίνων και τη λίμνη συνθέτουν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο σκηνικό για εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Ήδη οι προκρατήσεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία αφού φτάνουν το 90% και σε λίγο διάστημα δε θα υπάρχει διαθέσιμο τίποτα… ούτε μπαλκόνι που λέει ο λόγος.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης δε κρύβει την χαρά και την ικανοποίηση για αυτή την προοπτική που πλέον παγιώνεται αφού τα Γιάννενα είναι προορισμός πολλών εποχών.

  Τα Γιάννενα, συνεχίζουν να δέχονται επισκέπτες και αυτήν την περίοδο εξαιτίας των  σχολικών εκδρομών αλλά και των συνεδρίων. Στο Ζαγόρι, το Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα οι πληρότητες είναι εξαιρετικά υψηλές και εδώ οι προκρατήσεις αγγίζουν πάνω από το 80%.

  «Η περιοχή μας συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τις έως τώρα κρατήσεις δωματίων να προμηνύουν υψηλές πληρότητες. Η Ήπειρος παίζει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ενώ και οι έρευνες που γίνονται κατά καιρούς δείχνουν ότι υπάρχει ικανοποίηση από τους επισκέπτες  που αποτελούν και τους καλύτερους διαφημιστές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σιούτης.

  Στο μεταξύ, η τουριστική συνεργασία ανάμεσα στα Γιάννενα και το Φιέρι της Αλβανίας αποτέλεσε αντικείμενο των επαφών που είχε στη γειτονική χώρα.

  Ο κ. Σιούτης στάθηκε περισσότερο στις σχολικές εκδρομές που μπορούν να αναπτυχθούν καθώς  τόσο ο νομός Ιωαννίνων όσο και η ευρύτερη περιοχή του Φιέρι έχουν πλούσια ιστορία και αξιόλογα μνημεία και μπορούν να αποτελούν προορισμούς για εκπαιδευτικές εκδρομές.

  Στόχος είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η δυνατότητα και να πραγματοποιούνται τακτικά σχολικές εκδρομές μεταξύ των δύο περιοχών.

  Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες κοινής διοργάνωσης δραστηριοτήτων, που θα εντείνουν τις τουριστικές μετακινήσεις. Αναφορά έγινε επίσης  και στην πιθανότητα αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Τιράνων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ