Σάββατο 18.09.2021
More

  Δεν είχε ενημέρωση ο Δήμος Ζαγορίου

  Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στο Δ. Ζαγορίου, η απόφαση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία ξεκινά η υλοποίηση της δράσης επιχορήγησης του Κέντρου Νέων Ηπείρου για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, με τον διακριτικό τίτλο «Λάγιος Αθανάσιος» σε ξενοδοχείο των Ασπραγγέλων.

  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, με ποσό 1 εκατ. ευρώ.

  Η Δράση αφορά στη δημιουργία μιας νέας Δομής Φιλοξενίας. Η Δομή Φιλοξενίας «Άγιος Αθανάσιος» θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου κοντά στους Ασπράγγελους Ζαγορίου, το οποίο θα μισθώσει ο φορέας και το οποίο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια που απέχουν μερικά μέτρα μεταξύ τους καθώς και περιβάλλοντα χώρο μερικών στρεμμάτων που θα χρησιμεύσει για εξωτερικές δραστηριότητες. Η Δομή θα έχει δυναμικότητα 40 ατόμων και θα φιλοξενεί ανήλικα αγόρια άνω των 12 ετών.

  Ως ημερομηνία έναρξης της Δράσης ορίζεται η 01/04/2020 και θα έχει ισχύ για έναν χρόνο και τρεις μήνες – ως 1/7/2021. Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για μία απρόσμενη και αιφνιδιαστική εξέλιξη, εκφράζοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου, που ουδέποτε ήρθε σε επαφή με το δήμο Ζαγορίου ώστε να συζητήσει την προοπτική αυτή. Το δημ. συμβούλιο Ζαγορίου θα συνεδρίαζε διά περιφοράς τη Δευτέρα, ώστε να λάβει την απόφαση που θα κρατήσει απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, ενώ στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις και συναντήσεις με
  συναρμόδιους φορείς.

  Εκτός από την στέγαση, στους ανήλικους που θα μεταφερθούν για φιλοξενία, θα παρέχεται σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή και ιατρική υποστήριξη. Θα διανέμεται χρηματικό βοήθημα ενώ θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ