Πέμπτη 30.05.2024
More

  Δενδροφύτευση στον Δήμο Ζίτσας για τη Διεθνή «Ημέρα Γης»

  Με δενδροφύτευση στο λόφο «Γορίτσα» της Δ.Κ. Ελεούσας, από τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας, γιόρτασε τη Διεθνή «Ημέρα Γης» ο Δήμος Ζίτσας.

  Η 22α Απριλίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Διεθνής «Ημέρα Γης» με εκδηλώσεις – δράσεις σε περισσότερες από 190 χώρες στον κόσμο που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

  Στα πλαίσια του εορτασμού, ανήμερα της 22ας Απριλίου ο Δήμος Ζίτσας, οργάνωσε δενδροφύτευση με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Β΄τάξης του Γυμνασίου Ελεούσας.

  «Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο ζήλος τους μας δίνει ελπίδα ότι ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι εκείνοι που θα έχουν περισσότερη οικολογική συνείδηση από τη δική μας γενιά», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα που συμμετείχε στη δράση. Η αντιδήμαρχος ευχαρίστησε επίσης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  «που συμβάλουν με την πράξη τους στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει έναν «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή», καθώς και τις επιχειρήσεις «που με τις χορηγίες τους συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης».

  Οι μαθητές φύτεψαν σε συγκεκριμένα σημεία που επιλέχθηκαν σε υφιστάμενη δενδροφυτευμένη περιοχή στην τοποθεσία «Γορίτσα», λιγούστρα, ιπποκαστανιές και καλλωπιστικούς θάμνους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ