Τρίτη 13.04.2021
More

  Διαδήλωσαν ενάντια στη λογική των προστίμων

  Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία των Ιωαννίνων

  Την εναντίωσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και στον τιμωρητικό χαρακτήρα της επιβολής των προστίμων, απαιτώντας να διαγραφούν όσα έχουν επιβληθεί, ειδικά σε πορείες και διαδηλώσεις, εξέφρασαν εκατοντάδες πολίτες που μετείχαν το πρωί του Σαββάτου στη συγκέντρωση στην πλατεία των Ιωαννίνων και στην πορεία που ακολούθησε.

  Η συγκέντρωση ενάντια στη λογική των προστίμων που επιβάλλονται για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού, διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Ενάντια στα πρόστιμα και σε αυτήν συμμετείχαν κινηματικές ομάδες, σύλλογοι και σωματεία. Δηλώσεις στα τοπικά μέσα έκαναν ο Χρ. Μπούτσορας από το ΚΚΕ μ-λ, η Βάγια Μπαλντούκα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Κωνσταντίνος Λάχανης – Ζαγλαβάρας από τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών.

  Η πορεία διασπάστηκε αμέσως μετά την έναρξή της, με τους εστιακούς φοιτητές να κατευθύνονται προς τη Δομπόλη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Πυρσινέλλα, Χαρ. Τρικούπη και Δαγκλή στην αγορά της πόλης. Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ ήταν διακριτική, ενώ στο ύψος της 28ης Οκτωβρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία με φραγμό μία κλούβα της αστυνομίας, για να αποτραπεί τυχόν προσέγγιση στο Αστυνομικό Μέγαρο.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ