Σάββατο 27.11.2021
More

  Διακομιδές ασθενών από Αιτωλοακαρνανία στα Ιωάννινα

  Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς ήδη στις ΜΕΘ του ΠΓΝΙ

  Οι πρώτες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από την Αιτωλοακαρνανία έγιναν ήδη προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με δύο εκ των ασθενών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μεσολογγίου έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Δυτ. Ελλάδας και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πίεσης που ήδη ασκείται στις δομές υγείας, αναπτύσσεται ένας νέος σχεδιασμός για τη διακομιδή περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας. Άλλωστε στο νοσοκομείο του Αγρινίου ο συνολικός αριθμός των πέντε κλινών στη ΜΕΘ δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση μίας τόσο μεγάλης πίεσης που ήδη υπάρχει και η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, αφού οι καταγραφές των κρουσμάτων είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερες.

  Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ υπάρχουν διαθέσιμες 4 κλίνες, ενώ υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, για να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, εάν αυτό απαιτηθεί και η τρίτη ΜΕΘ, με δυναμικότητα επιπλέον έξι κλινών.

  Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χατζηκώστα το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς, ενώ μικρότερη είναι η πίεση στις απλές κλίνες των δύο νοσοκομείων, με την πληρότητα να βρίσκεται σταθερά κοντά στο 50%. Στις ΜΕΛ του ΠΓΝΙ χθες το μεσημέρι, νοσηλεύονταν συνολικά 39 ασθενείς και αντίστοιχα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα 12, ενώ κάποιοι αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ