Πέμπτη 13.06.2024
More

  Διαβεβαιώσεις για το Πάρκο Τεχνολογίας

  Με διαβεβαιώσεις από την περιφερειακή αρχή ότι το έργο του Πάρκου Τεχνολογίας μπορεί να προχωρήσει ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση του θέματος που τέθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη.

  Το θέμα κατατέθηκε  από την επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», Μάγδα Τάτση και εισηγητής ήταν ο σύμβουλος Σπ. Υφαντής που το έθεσε σε μία άλλη βάση ζητώντας αντί της κατασκευής νέων κτηρίων, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων Βελλάς.

  Ο κ. Καχριμάνης αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου κατέληξε ότι θα γίνει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο όπως ανέφερε. Κι αν δεν προχωρήσει ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για τη σύμβασης παραχώρησης, μπορεί να υπάρξει και νέα διαγωνιστική διαδικασία.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας σημείωσε δε ότι το Πάρκο πρέπει να είναι κοντά ή δυνατόν και δίπλα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  Στη συνεδρίαση τέθηκε ακόμα το θέμα για τις «Εκτιμήσεις – Μετρήσεις ποιότητας του αέρα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». Αναφέρθηκε το πρόβλημα με την αυξημένη διέλευση από την πόλη πολλών αυτοκινήτων καθημερινά και την επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα.

  Το δεύτερο θέμα της ειδικής συνεδρίασης αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η περιφερειακή Αρχή για τη «Δεύτερη Γεφύρωση ή παράλληλη γεφύρωση της γέφυρας Άρτας» και τέθηκε από την παράταξη «Ήπειρος Όλον-Τόπος να ζεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ