Τρίτη 22.09.2020
More

  Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά

  Ενεργό και ουσιαστικό ρόλο θα επιδιώξει να αναλάβει το περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως στον ορεινό όγκο του Περιστερίου, όπου η διαδικασία φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά.

  Η περιφερειακή αρχή με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη πριν από δύο περίπου εβδομάδες «έδειξε» την αρνητική της διάθεση να συνηγορήσει ή να γνωμοδοτήσει θετικά στις προτάσεις αυτές, που έχουν πάρει όμως ήδη την άδεια από την ΡΑΕ και χθες στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου, συζητήθηκε η πρόταση της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί το θέμα εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

  Ο κ. Καχριμάνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας, ότι οι τοπικές κοινωνίες, όπως εκπροσωπούνται από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και λόγο στον σχεδιασμό που αντίκειται σε πρωτοβουλίες και έναν σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικά για τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.

  «Δυστυχώς, το χωροταξικό σχέδιο του 2010, δεν έβαλε προδιαγραφές, οι ιδιώτες με βάση τη δυναμική των ανέμων, έβγαζαν άδειες από τη ΡΑΕ και οι τελευταίοι που το μαθαίνουν είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι περιφέρειες που απλά γνωμοδοτούν και δεν είναι αποφασιστικά όργανα. Έχουμε υποχρέωση μέσα από την ταυτότητα του τόπου και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στο ορεινό της Ηπείρου, να πούμε πού μπορούν, αν μπορούν, ποιες μπορούν και σε τι υψόμετρο μπορούν να γίνουν. Αν έχουν άλλες πρωτοβουλίες σε εξέλιξη, όπως είναι τα ορεινά μονοπάτια, τα βοσκοτόπια, να δούμε πως και τι μπορεί να γίνει. Βάζοντας μια γενικότερη προδιαγραφή στο τι θέλουμε στα βουνά μας, τότε θα μπορούμε να αποφασίζουμε κατά περίπτωση, γιατί πιστεύω ότι θα έλθουν πολλές προτάσεις στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.
  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας- Εισαγγελική παρέμβαση

  Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, για το κίνημα αρνητών μάσκας

  Πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΕΟΔΥ

  Τι δείχνει η σκληρή κριτική του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη

  Ηλεκτρονικά 3471 έγγραφα, εξοικονομώντας 15.000 φύλλα χαρτιού

  Τι φέρνει η «Ίριδα» μέσα σε δύο εβδομάδες στον Δήμο Ιωαννιτών

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου

  Έξι μήνες με αναστολή στον γιατρό για απλή δωροληψία

  Ένοχος για δωροληψία κρίθηκε ο ιατρός που προσήχθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.