Τρίτη 24.05.2022
More

  Διευθύντρια αιματολογικού του ΠΓΝΙ: «Χρειαζόμαστε αίμα άμεσα»

  Έκκληση από την Διευθύντρια του Αιματολογικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού

  Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ογκολογικοί ασθενείς, και εκατοντάδες άλλοι πολίτες χρειάζονται αίμα!  Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες, συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.

  Έκκληση προς όλους απευθύνει η Διευθύντρια του Αιματολογικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων απευθύνει Ελευθερία Ζερβού. Η κα. Ζερβού στάθηκε στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν καθώς οι ελλείψεις διαπιστώνονται σε πολλές ομάδες: «Απευθύνω έκκληση στους αιμοδότες παλιούς αλλά και νέους που θέλουμε να βοηθήσουν. Υπάρχει ανάγκη για όλες σχεδόν τις ομάδες αίματος. Οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Όλοι θα πρέπει να βάλουν στο πρόγραμμά τους  και την εθελοντική αιμοδοσία. Οι ασθενείς δεν περιμένουν…» είπε μεταξύ άλλων.

  Τα περιστατικά είναι πολλά ενώ το ίδιο πολλά είναι και τα τακτικά χειρουργεία που είχαν μπει σε αναβολή και εξαιτίας της πανδημίας και τώρα πρέπει να γίνουν: «Έχουμε πολλά περιστατικά αιματολογικά και ογκολογικά. Επίσης,  έχουμε πολλά χειρουργεία. Χρειαζόμαστε αίμα. Παρακαλούμε τους πολίτες να έρθουν έχουμε διευρυμένο ωράριο και λειτουργούμε και σαββατοκύριακο αλλά και στις αργίες» είπε καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει.

  Να αναφέρουμε ότι το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο.

  Η χώρα μας χρειάζεται περίπου 650.000 αίματος το χρόνο και από αυτές οι 110.000 μεταγγίζονται σε ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ