Τετάρτη 28.02.2024
More

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ -Επιδοτεί την κάρτα μετακινήσεων για τους εστιακούς φοιτητές

  Δίπλα στο Πανεπιστήμιο και τους φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στέκεται για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Με δεδομένες τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και του κύματος ακρίβειας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιδοτήσει και πάλι την κάρτα απεριορίστων διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ.

  Ο Δήμος θα προχωρήσει στην σύναψη και υπογραφή νέας σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ διάρκειας ενός έτους. Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα δίνοντας την δυνατότητα οικονομικότερης μετακίνησης για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες.

  Η νέα σύμβαση θα καλύπτει την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023 και αφορά στην έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 25,00 € σε σχέση με την τιμή των 35,00 € που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης.

  Οι πίνακες όλων των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης έχουν αποσταλεί από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δήμο Ιωαννιτών και το Αστικό ΚΤΕΛ, αφορούν σε 1.100 περίπου φοιτητές και θα επικαιροποιούνται κάθε μήνα.

  Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Ιωαννιτών. Η δαπάνη που προκύπτει για τον  Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται στο ποσό των 103.500 ευρώ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ